De ce nu primesc bani în plus toți angajații din CEO

Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, a încercat să explice într-o emisiune la un post local de televiziune de ce nu primesc toți angajații Complexului Energetic Oltenia bani în plus la fel după armonizare.

Pârvulescu a ținut să sublinieze că pensionarii care au fost reangajați și care încasează și pensie, și salariu nu se vor bucura de armonizare, în primă fază: „Nu primesc toți armonizarea pentru că sunt unii care au și pensii și salariu. E normal să nu primească și pensionarii. Există o râcă între salariați: De ce colegul meu să ia 12 mii de lei pensie și salariu și eu să iau doar 6.500?”.

Președintele FNME a explicat și cum poate fi rezolvată problema sporului pentru sâmbete și duminici în cazul celor care lucrează în ture. „În sistemul nou de salarizare, aceasta a fost soluția, de a da un spor egal la toată lumea și de a introduce în jur de 500 de lei în salariu din sâmbete și duminici. Sunt colegi la mentenanță care nu au nicio sâmbătă și duminică în anul precedent. A fost o dezbatere între colegii care lucrează în tură și fiind mai puțin, aveau o medie de 7-8 duminici față de alți colegi care aveau mai puțin. Și colegilor li se va compensa acea creștere mai mică prin faptul că am dat psoibilitatea să se primească până la 700 de lei prin acest fond de armonizare. Majoritatea colegilor pensionari angajați în companie sunt în sucursala energetică și acolo sunt cele mai multe cazuri, dar se va rezolva problema. E un efort mult mai mare decât până acum vizavi de această negociere”, a mai spus Pârvulescu, într-o emisiune la Tele 3. 

Vizualizări: 2,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: