Sindicalist CE Oltenia: Ieșim din iarnă și după aia ne termină

Situația Complexului Energetic Oltenia este tot mai discutată de sindicaliști. Nicu Bunoiaca, inițiatorului protestului minerilor care pichetează de două săptămâni Prefectura Gorj, spune că  sfârșitul companiei energetice este tot mai aproape. ”Ieșim din iarnă și după aia ne termină! Vine genocidul economic al județului” declară sindicalistul.

Nicu Bunoaica mai spune faptul că protestele vor continua până când proiectul privind reducerea vârstei de pensionare va fi aprobat. ”Vom sta aici până când acel proiect de lege va fi aprobat sau ne va chema la București. Protestatarii nu vor să plece. Semnalele sunt grave. Vin mari lideri care spun că mineritul o să dispară. Ieșim din iarnă și după aia ne termină. Nu ne va da banii, vom intra în insolvență și va începe genocidul economic în Gorj”, spune Nicu Bunoaica, făcând referire la ajutorul de stat pentru achiziționarea certificatelor de carbon, condiționat de aprobarea planului de restructurare de către Comisia Europeană.

Minerii și energeticienii spun că vor continua protestul și la București, asta în cazul în care guvernanții nu îi vor lua în seamă.

Vizualizări: 2,849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: