Pîrvulescu (FNME): Sunt unii liderași care știu doar să arunce cu noroi

Protestele minerilor din Piața Prefecturii s-au transformat în motiv de zâzanie între sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia. Liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, îi reproșează lui Nicu Bunoaica felul în care a decis să organizeze manifestările din centrul orașului și că nu este unit cu alți colegi. Îl acuză, în plus, că „nu știe decât să arunce cu noroi”.

Dumitru Pîrvulescu a început comentariul pe marginea lipsei de unitate dintre sindicatele din mine-energie. „Am început cu stângul rău de tot. O serie de drepturi ale colegilor au fost pierdute, dar și datorită unor colegi de la sindicate care făceau acorduri, dar mergem mai departe. Cum să fii unit când au apărut niște liderași din ăștia care nu știu decât să arunce cu noroi. Nu mă refer doar la domnul Bunoaica, că Bunoaica e un... așa. Prima chestie, ca federație, Federația Energetica a luat decizii să facă anumite acțiuni, dar pe noi nu ne-a informat. Chiar dacă Petrom Energia are 400 de membri la CEO, la nivel național este foarte puternică”, a declarat liderul FNME, la Radio Omega.

Mai departe, Pîrvulescu l-a acuzat pe sindicalistul Nicu Bunoaica și că nu este solidar. În plus, susține că nici 10% dintre cei care au protestat în Piața Prefecturii nu provin din sindicatul lui Bunoaica. „După ce au hotărât să facă acele acțiuni, înainte să înceapă, Bunoaica: Hai că fac eu! Fără să-i anunțe nici măcar pe colegii lui. Nu așa se face. Dacă mergeți să-i întrebați pe cei din Piață câți sunt membri ai lui Bunoaica, o să vedeți că din cei 70-80 de colegi de acolo, nici 10% nu sunt ai lui Bunoaica. Fiecare coleg din această companie dorește un drept chiar dacă e aparent absurd, îl dorește ca să-i fie lui mai bine. Una e să fii sindicat cu lider care gândește și e solidar cu toți și alta e să fii sindicat mic și să gândești cum gândești. Am fost acolo și nu știau de legea asta cât e de aplicată. Nu poți să o iei înainte și să nu înțelegi ce e în actul acela normativ. Multora le place când el împroșcă cu noroi în unul și altul”, a mai spus Dumitru Pîrvulescu.

Vizualizări: 2,366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: