Sindicalist CE Oltenia: Oamenii nu au siguranța zilei de mâine

Problemele și tragediile care se tot  întâmplă în carierele miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia au băgat spaima în rândul angajaților. Un ultim exemplu a fost decesul unui muncitor de la Cariera Roșia. Liderul de sindicat de la cariera Roșia, Cristian Lădaru, spune că situația este una deplorabilă, dar și faptul că există foarte multe lipsuri pe care conducerea CE Oltenia nu le observă.

Sindicalistul a vorbit și despre decesul bărbatului în vârstă de 50 de ani. Acesta spune că vola pe care lucra salariatul a fost ridicată de polițiști pentru a se face verificări. 

Acesta a comentat informația apărută în presă, potrivit căreia utilajul nu avea frâne. ”Din ultimele detalii și ceea ce am văzut în fișa de post a deserventului, acesta avea obligația ca, în cazul în care apar probleme cu utilajul, să raporteze orice situația. Nu îmi aduc aminte să se fi făcut fișă de intervenție reparații așa cum trebuie la utilajul respectiv. Mulți își dau cu părerea, dar ei nu cunosc nimic. Am înțeles că acel utilaj a fost ridicat pentru cercetări, poate vom vedea atunci dacă au fost descoperite anumite nereguli.  Sunt și utilaje care deservesc transportul oamenilor de la locul de muncă în sectoare. Dacă se face o expertiză tehnică, fac pariu că nici nu au voie să circule pe drumurile publice”, a spus Cristian Lădaru, la Radio Infinit.

Lădaru mai spune faptul că cei care se află la cârma CE Oltenia dau dovadă de mult dezinteres. ”Lipsurile sunt peste tot, în toate carierele. Nu s-a investit nimic. Probleme sunt foarte grave. Conducătorii de formație sunt supuși la niște presiuni și riscuri uriașe. Cazul cu acel angajat a fost un caz, dar nu singular. Oamenii se vor sătura și nu vor mai face față. Conducerea nu urmărește decât producția de cărbune. Nu au făcut nimic altceva. Oamenii nu au siguranța locului de muncă”, a mai spus sindicalistul.

Un bărbat de 50 de ani din Drăguțești, deservent utilaj la Cariera Roșia, a murit marți ca urmare a unui accident de muncă.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, salariatul se deplasa cu utilajul din dotare, a derapat și s-a răsturnat, fiind prins în cabină sub utilaj.

„Pentru a stabili împrejurările și cauzele care au determinat producerea evenimentului, precum și măsurile care se impun a fi luate în perioada următoare, la fața locului s-au deplasat doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă“, a transmis ITM Gorj.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

Vizualizări: 3,719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: