Sindicalist CE Oltenia: Suntem disprețuiți și ignorați

Minerii și energeticienii și-au reluat protestele în fața Prefecturii Gorj. De trei luni pichetează angajații CE Oltenia Instituția Prefectului, însă fără rezultat. Nu au fost găsite soluții pentru doleanțele ortacilor.

”Ne aflăm în cea de-a 13-a săptămână de proteste. Se fac pași grei. Noi protestăm pentru susținerea proiectului legislativ ce ne permite să ieșim mai devreme la pensie. Zeci de ani la rând, minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia  au fost discriminați, disprețuiți și ignorați. Acum avem un proiect în Camera Deputaților în care ne punem speranța”, a spus Manu Tomescu.

Angajații au stat de vorbă și cu doi parlamentari de Gorj, fiind vorba despre social democrații Claudiu Manta și Cristinel Rujan. Aceștia le-au promis minerilor tot sprijinul lor.

”Au venit parlamentarii de la PSD. Ne-au promis că vor susține acest proiect și că îl vor vota. Vor convinge și grupul parlamentar PSD și Parlamentul României. Ne aflăm într-o situație mai greu de înțeles. Avem 7 parlamentari în Gorj, cinci spun că ne susțin, iar doi nu, fiind vorba despre cei de la PNL, partidul care a depus acest proiect în Parlament. Sperăm să-l convingem și pe domnul Vîlceanu”, a mai spus sindicalistul.

Vizualizări: 2,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: