Burlan spune că mii de oameni vor lucra la construcția noilor grupuri pe gaze

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a spus că vor fi mii de salariați care vor pleca în următorii ani, dar pe de altă parte alte mii vor lucra la construirea noilor grupuri pe gaze și a parcurilor fotovoltaice.

“În ceea ce priveşte reducerea de personal, am spus încă de la început că avem în vedere în principal plecări din companie pe cale naturală, adică prin pensionare. De asemenea, vor exista programe de reconversie pentru trecerea de la cărbune la gaz, cu mii de oameni implicaţi în construcţia şi, mai apoi, în funcţionarea centralelor. Iar acolo unde va fi nevoie să facem disponibilizări, într-o primă fază vor fi plecările voluntare, iar pentru cei disponibilizaţi avem un plan de plăţi compensatorii”, a spus Burlan într-un interviu pentru Agerpres.

Circa opt mii de salariați, din cei 12 mii actuali, vor pleca până în 2030. Este și anul în care România ar putea renunța la cărbune. “Probabil finalul acestui deceniu şi nu spun acest lucru ca reprezentant al CE Oltenia, pentru că sunt mulţi actori importanţi şi factori de decizie implicaţi în acest demers. Au fost declaraţii publice în acest sens şi aşteptăm strategia”, a mai spus managerul CEO.

Burlan susține că eliminarea cărbunelui se poate face doar etapizat, conform unui plan naţional care să ţină cont de faptul că sistemul energetic naţional are în continuare nevoie de CE Oltenia, ca producător de bază.

Vizualizări: 8,387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: