CE Oltenia caută investitori. Ce ofertă are!

Oficialii Complexului Energetic Oltenia caută investitori. Managerul companiei, Daniel Burlan, a anunțat că deja au început discuții cu potențiali investitori. Oferta? 70% - companie, 30% - potențialul investitor.

Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei energetice, a explicat că se poartă deja discuții cu potențiali investitori. Aceștia ar face investiția în noile grupuri pe gaze mai sigură, iar băncile ar putea sprijini mai ușor compania.

Deja, în această săptămână, oficialii companiei se vor întâlni cu reprezentanții mai multor bănci să discute despre finanțarea noilor investiții pe care le are în plan producătorul de energie. „Avem o discuție cu vreo 12 bănci privind acțiuni de finanțare a noilor investiții. Sunt interesate. Discutând cu Comisia Europeană, am fost întrebați de ce nu atragem și alți investitori. Deja am început discuțiile cu potențiali investitori. 70% să fie CEO și 30% potențial investitor. Asta înseamnă o degrevare de contribuție pentru CE Oltenia. Va trebui să vină și noul investitor cu contribuții proprii. Se elimină și niște riscuri, face investiția mai credibilă și băncile pot să vină alături de noi”, a anunțat Daniel Burlan.

Cât privește Fondul Proprietatea, acesta nu va depune vreun efort financiar să sprijine companiei, dar o susține în aplicarea planului de decarbonare. „În portofoliul Fondului Proprietatea, al doilea acționar al CE Oltenia, suntem cu zero. Dar și-au manifestat susținerea planului de decarbonare. Orice transformare a CE Oltenia se va regăsi și în acțiunile lor. Ei nu o să contribuie din punct de vedere financiar prin majorare de capital sau reducere din aport ca și pierderi”, a mai adăugat Burlan, la Gorj TV.

Compania și-a propus să închidă mare parte din grupurile pe cărbune și să construiască două grupuri energetice pe gaze naturale și opt parcuri fotovoltaice.

Vizualizări: 2,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: