Sindicalist din CE Oltenia: Va fi măcel la Casa de Pensii

Mii de salariați din minerit și energie ar putea ieși la pensie în baza Legii 197 care reduce vârsta de pensionare cu până la 13 ani pentru cei care au lucrat în condiții dificile. "Va fi măcel la Casa de Pensii!", o spune un lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia. 

Dumitru Pârvulescu, liderul Federației Naționale Mine Energie, a declarat că mulți oameni se vor grăbi să plece acasă când va fi publicată motivarea magistraților Înaltei Curți privind Legea 197. "Când miile de salariați care au condiții pe Legea 197 vor vedea că există diferențe între pensia pe care o iau acum și pensia pe care o iau la 1 ianuarie sau nu știu, când se va pune în aplicare legea, va fi măcel la Casa de Pensii! Pentru că ce-i în mână nu-i minciună", a declarat Dumitru Pârvulescu. 

Foarte mulți angajați vor pleca și de la Termocentralele Turceni sau Ișalnița. "La Turceni și Ișalnița, n-au avut grupă de muncă 20 de ani. Asta înseamnă că toți colegii de la 52 de ani în sus și lucrează în producție, mentenanță, servicii asimilate vor putea ieși la pensie pe calculele de acum. E psihoza care s-a creat acum. Toate declarațiile ca se închide mâine, în două zile au creat o psihoză", a mai spus Pârvulescu, într-o emisiune la Radio Infinit.

Vizualizări: 6,673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: