Burlan: PNRR are o scăpare. Grupul 5

Daniel Burlan, fostul manager al CE Oltenia, a expus public o situație care ar putea afecta și mai mult compania. În documentele oficiale legate de închiderea ori menținerea capacităților nu mai este luat în calcul grupul 5 de la Rovinari, la care se lucrează de ani de zile. Lucrările sunt finalizate în proporție de 80%. 

Burlan speră că nu se va întâmpla la grupul 5 ca la hidrocentralele de pe Jiu, care sunt aproape gata dar nu funcționează. 

”PNRR are o scăpare. Nu a ținut cont de puneri în funcție. În PNRR, din 2026 funcționează ca și capacități 810 MW, ceea ce înseamnă doua grupuri pe lignit cu 660 MW și unul pe huilă 150 MW. A fost o scăpare a cuiva de la Ministerul Energiei care nu a transmis și blocul 5. O numim scăpare”. 


El a mai spus că sunt bani pentru finalizarea lui. ”Dar grupul cinci trebuie modernizat, trebuie finalizat, nu s-a finalizat până acum din mai multe motive. N-aveam bani de certificate, am fost nevoiți să facem credit, acum sunt surse. Are un grad de realizare de 80 %, ar fi păcat să să nu învățăm din ce s-a întâmplat cu hidrocentrale”, a adăugat acesta.

Vizualizări: 2,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: