Sindicalist din învățământ: ”Vom putea merge până la decizia de a nu intra la ore”

Se anunță noi proteste la Târgu Jiu. De această dată este vorba despre medici și profesori. Ei vor ieși în stradă la începutul săptămânii viitoare și cer ca salariile lor să fie unele mai mari începând cu anul 2022.

Profesorii își pun la punct protestele de săptămâna viitoare, iar sindicaliștii din învățământ au solicitat aprobări pentru pichetarea sediului Guvernului, în zilele de luni, marți și miercuri. Liderul de sindicat de la Gorj, Constantin Huică, spune că profesorii nu au mai avut salariile mărite din anul 2019.

”Federația a cerut aprobări pentru pichetarea sediului Guvernului pentru luni, marți și miercuri. Ne vom întâlni online și vom stabili ce anume vom face. Doar pichetarea nu este cea mai bună variantă. Nu se va rezolva nimic așa. Există posibilitatea să nu mai începem școala după sărbători. Salariile sunt mici”, a spus Huică.

În cazul în care nu le sunt ascultate doleanțele, dascălii refuză intrarea la ore. ”Se ia în calcul o astfel de formă de protest. Dacă sunt colegii de acord, vom merge și până la decizia de a nu mai intra la ore din ianuarie. Suntem singurul sector bugetar care nu este plătit conform legii. Nu mai vrem să așteptăm nimic. Este personal care lucrează pentru 1.500 de lei. Nu este normal”, a mai spus Huică.

Și sindicatele din sănătate avertizează cu proteste, de luni, dacă salariile cadrelor medicale vor fi înghețate în 2022. Se va merge chiar până la grevă generală.  

Vizualizări: 1,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: