Alimente care îți cresc imunitatea

Consumarea anumitor alimente vă poate ajuta să vă întăriți sistemul imunitar, lucru esențial mai ales într-o perioadă în care pandemia de coronavirus face tot mai multe victime.

1.Aronia - Considerat unul dintre fructele minune, aronia are o mulțime de beneficii, printre care și întărirea imunității.

Aronia stimulează activitatea cerebrală, protejează memoria și performanțele creierului, ajută la concentrare și sunt un tonic în perioadele de tensiune nervoasă și mentală. De aceea, terapeuții le recomandă în perioadele de surmenaj fizic și intelectual, când apare slăbirea  treptată  memoriei, insomniile, tulburări de memorie posttraumatice, stări de nervozitate, sau tulburări produse de problemele vasculare cerebrale.

2.Citrice - Printre alte metode pentru întărirea sistemului imunitar se regăsesc și citricele. Majoritatea oamenilor se îndreaptă spre vitamina C după ce au răcit. Acest lucru se datorează faptului că vă ajută să vă întăriți sistemul imunitar.

Se spune că vitamina C crește producția de celule albe din sânge, care sunt esențiale pentru combaterea infecțiilor.

Aproape toate citricele au un conținut ridicat de vitamina C. Cu o astfel de varietate de fructe din care puteți alege, este ușor să stoarceți unul dintre fructele preferate din categoria citricelor pentru a beneficia de vitamine la orice masă.

3. Usturoi - Studii recente japoneze au scos la iveală faptul că usturoiul poate stimula refacerea creierului şi a sistemului imunitar.

De asemenea, organismul produce mai mulţi anticorpi şi limfocite, globulele albe care luptă împotriva infecţiilor şi a cancerului, după ce am consumat 2-3 căţei de usturoi pe zi.

Vechile civilizații au recunoscut valoarea usturoiului în combaterea infecțiilor. Usturoiul poate, de asemenea, încetini întărirea arterelor și există dovezi că ajută la scăderea tensiunii arteriale. Proprietățile de stimulare a imunității usturoiului par a proveni dintr-o concentrație mare de compuși care conțin sulf, cum ar fi alicina.

Vizualizări: 1,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: