Sindicaliști CE Oltenia: Starea de tensiune este una mare. Oamenii nu mai acceptă vreun refuz

Protestele minerilor și energeticienilor nu au luat sfârșit. Angajații companiei energetice ies în Piața Prefecturii din Târgu Jiu în fiecare zi de marți și joi, tocmai pentru a-și cere drepturile legate de reducerea vârstei de pensionare.

Liderul de sindicat din cadrul CE Oltenia, Vasile Tivig, speră ca legea să fie aplicată și că muncitorii din cadrul companiei nu vor mai accepta vreun refuz. ”În mod normal nu ar mai trebui să fie niciun impediment. Ar trebui ca legea să fie aplicată. Nu avem un plan B. Tensiunile sunt foarte mari. Muncitorii nu cred că vor mai înțelege amânări sau refuzuri. Sperăm ca săptămâna viitoare să iasă cu Ordonanța de Urgență și să rezolve această problemă”, a spus Tivig.  

Gabriel Căldărușe, un alt lider de sindicat prezent la protestul din Piața Prefecturii, spune că tensiunile sunt atât de mari, încât pot lua naștere forme de protest mult mari: ”Se vorbește foarte mult de PNRR, dar dacă ne uităm la condiții, prima este aceea de a închide energia pe bază de cărbune. Considerăm că oamenii trebui să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare. Vrem Ordonanță de Urgență. Un proiect de lege necesită timp, iar oamenii nu mai au răbdare. Sperăm ca în maxim 2 săptămâni să aprobe legea. Starea de tensiune este una fantastică, nu ne dorim să se transforme în altceva. Lucrurile riscă să escaladeze”, a spus Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Și președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, speră că problema va fi rezolvată. “Atât timp cât ambele partide din coaliție au spus că vor rezolva problema, și PNL, și PSD, cred că o vor rezolva”, susține Pîrvulescu.

Vizualizări: 2,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: