Un nou termen pentru aprobarea planului de restructurare

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a lansat în spațiul public un nou termen pentru aprobarea planului de restructurare de către Comisia Europeană.

”În ultima analiză, Comisia Europeană a apreciat progresul făcut de România. Estimăm noi că, la începutul lunii ianuarie, ar putea fi dată această decizie”, a spus Burlan pentru Focus Energetic.

Acesta a spus și ce condiții mai sunt de îndeplinit. “Mai trebuie noi să facem o dovadă Comisiei Europene, pentru că Planul de restructurare înseamnă și atragerea de investitori în vederea implementării proiectelor noi. Iar dovada înseamnă oferte angajante pentru construcția de noi capacități de producție. Până la sfârșitul lunii noiembrie așteptăm depunerea ofertelor de către cei interesați să participe la investiții alături de noi. Mă refer la centrale fotovoltaice și pe gaze. Sunt 10 proiecte, 8 parcuri fotovoltaice și două pe gaz. Până la sfârșitul lunii noiembrie trebuie să primim oferte angajante. Sunt 17 potențiali investitori. Există investitori interesați de ambele direcții, cel puțin 50% sunt interesați de ambele soluții. Fiecare proiect înseamnă o societate mixtă”, a mai spus președintele Directoratului CE Oltenia.

Vizualizări: 2,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: