Sindicaliştii cer o nouă politică a sporurilor în CE Oltenia

Manu Tomescu, lider sindical în Termocentrala Rovinari, crede că pe viitor Complexul Energetic Oltenia ar trebui să aibă o politică unitară a sporurilor. În prezent, unii salariaţi au spor de fidelitate, alţii au sporuri de carieră şi de pericol. Aşa este din 2012, de la constituirea CEO, când salariaţii au fost preluaţi cu sporurile aşa cum le aveau la SNLO şi fostele complexuri energetice. „Părerea mea este ca pe viitor să milităm ca toţi salariaţii din companie să beneficieze de un spor de fidelitate în sumă fixă, iar cei care lucrează în producţie să primească un al doilea spor, care poate să fie numit spor de pericol”, a declarat Manu Tomescu la Tele 3.

Liderul sindical a spus că şi la negocierea Contractului Colectiv de Muncă din acest an s-a încercat o uniformizare a sporurilor, dar nu s-a reuşit. „Sunt discuţii care au fost şi în timpul negocierilor, s-au făcut simulări, până la urmă s-a ales să fie date clase de salarizare pentru a fi eliminate discrepanţele dintre salariaţi. Acolo unde lucrez eu, înainte de armonizare erau diferenţe şi de 7 clase diferenţă pe acelaşi loc de muncă, acum sunt diferenţe de o clasă, maxim două. Au fost zone unde diferenţele erau şi de 15 clase de salarizare, nu cred că mai sunt diferenţe de trei clase”, a spus Manu Tomescu.

Mai mulţi salariaţi s-au plâns de faptul că sporurile de carieră şi de pericol au scăzut în procent din acest an, dar Tomescu a precizat că suma netă e mai mare. „Înainte sporurile însemnau 250 de lei, acum sunt puţin peste 300 de lei”, a spus Tomescu. (A.A.)

Vizualizări: 1,565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: