Nelu Roşca cere o inventariere a meseriaşilor din CEO

Liderul sindical din Cariera Roşiuţa, Nelu Roşca, atrage atenţia asupra faptului că în câţiva ani va fi o criză acută de specialişti în Complexul Energetic Oltenia. „Este nevoie de o inventariere pe meserii, pe vârste şi aşa mai departe. Trebuie să pregătim personal, pentru că în doi-trei ani o să avem o lipsă acută de personal tehnic care să întreţină serviciile în termocentrale sau în carierele de lignit”, a spus Nelu Roşca într-o emisiune la Tele 3.

Liderul sindical a explicat că mulţi sunt în prag de pensionare, iar cei mai tineri nu vor să se specializeze în anumite meserii, considerând că salariile nu sunt bune. „De aceea au şi fost salariaţi care au năvălit de data aceasta să prindă loc pe listele de concedieri colective. Administraţia şi sindicatele, când au redus numărul de concedieri colective la 200, au apreciat greşit. La Cariera Roşiuţa, un salariat a pus cerere să plece şi fără bani”, a spus Nelu Roşca.

Liderul sindical spune că administraţia a greşit şi când a decis să dea prioritate la plecări celor din TESA. „Din punctul meu de vedere, Directoratul a făcut o discriminare când a aprobat acordarea a patru salarii fără să beneficieze de efectele ordonanţei 36 numai pentru personalul TESA şi operativ, a mai spus Nelu Roşca. (A.A.)

Vizualizări: 4,833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: