Inspectorii de muncă anunță controale în minerit

Inspecția Muncii a declanșat campania națională de control în industria minieră. Inspectorii de muncă vor verifica dacă se respectă măsurile necesare pentru asigurarea securității și protecția lucrătorilor care își desfășoară activitatea la locurile de muncă din industria extractivă.

Verificările se vor derula până pe 27 februarie și vor viza atât companiile de stat, cât și firmele private care efectuează activităţi de extracţie în sectorul de activitate minieră.

Controalele vin după ce inspectorii de muncă au descoperit o serie de nereguli în Cariera Jilt Sud, din Complexul Energetic Oltenia, în urma accidentului în care și-au pierdut viața trei salariați. 

"Inspectorii de muncă vor controla toate exploatările miniere existente pe teritoriul fiecărui judeţ și vor verifica următoarele:

• modul de respectare, de către angajatori, a legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în industria extractivă;

• modul în care angajatorii asigură condiții adecvate de desfășurare a activității în special, în ceea ce privește asigurarea:

- echipamentului colectiv și individual de protecție;

- transportului la și de la locurile de muncă;

- echipamente de muncă corespunzătoare activităților desfășurate;

• modul în care serviciile interne de prevenire şi protecţie din industria extractivă îşi desfăşoară activitatea, sunt organizate şi îşi îndeplinesc atribuţiile;

• modul în care angajatorii aplică practic prevederile H.G. nr. 1049/2006 în industria extractivă, informarea şi consultarea lucrătorilor despre cele mai eficiente mijloace de protecţie privind securitatea şi sănătatea în muncă;

• modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, acolo unde este cazul", anunță Inspecția Muncii.

Vizualizări: 1,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: