Sindicalistul Crăete, despre demisia din PNL: Nu am ce pierde!

Sindicalistul Doru Crăete, de la Federaţia Naţională Mine Energie, nu renunţă la decizia de a demisiona din Partidul Naţional Liber. Chiar dacă n-a apucat să facă acest gest în mod oficial, Crăete anunţă că nu mai e cale de întors, nemulţumit fiind de atitudinea preşedintelui PNL, Dan Vîlceanu, care i-a atacat colegii sindicalişti care laudă de zor administraţia CE Oltenia. „A început Cântarea României. Toţi au numai laude la adresa conducerii, că nici nu-ţi mai dai seama cine-i sindicat şi cine-i patronat”, spunea Vîlceanu.

Reporter: Aţi anunţat că demisionaţi din PNL. Aţi făcut acest gest?

Doru Crăete: Pentru mine contează cuvântul spus şi dat, este o formalitate. N-am apucat, pentru că am fost prins în tot felul de activităţi. Cred că contează mai mult cuvântul spus public decât o hârţoagă. Este ireversibil, chiar nu pot să mă întorc. Nu am ce pierde, nu sunt în Consiliu Local Drăguţeşti. Am fost primul sub linie şi chiar dacă eram, acelaşi lucru făceam.

Rep.: Ce v-a nemulţumit atât de tare?

D.C: Mi s-a părut anormal să faci politică pe seama comentariilor unor sindicalişti când în acest judeţ sunt atâtea de făcut. Nu poţi să te apuci să dai aceste declaraţii care atacă oameni cu inima deschisă. Dacă tot vrei să faci o declaraţie de acest gen şi ştii bine că eu cunosc toţi aceşti sindicalişti, puteai să dai un telefon să mă întrebi şi pe mine. Nu poţi să dai în nişte oameni care numai cine n-a fost în pielea lor nu ştie cât au suferit în timpul unei administraţii.

Rep.: V-a contactat Dan Vîlceanu după ce aţi făcut acest anunţ, că plecaţi din PNL?

D.C: Nu, şi cred că ar fi tardiv, pentru că eu niciodată nu-mi iau cuvântul înapoi. Şi probabil este şi dumnealui liniştit pentru că am spus că niciodată nu voi vota cu PSD. Voi vota tot cu PNL, în speranţa că odată şi odată vor veni oameni care într-adevăr să fie politicieni care să facă politică liberală. Nu sunt în stare să atragă oameni de valoare, nume noi, sunt aceiaşi oameni. În afară de excelenta purtătoare de cuvânt Denisa Şuţă, şi încă unu, doi, nici nu-ţi vine să-i priveşti pe la televizor.

Rep.: Aţi primit oferte de la alte partide?

D.C: Nu şi nici nu mă mai interesează. E locul tinerilor şi oamenilor de acţiune. Nu cred că mai am putere. Prefer să rămân la sindicat.

Vizualizări: 754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: