Şeful FNME, mesaj pentru noua conducere ANRE

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei are un nou președinte, pe Dumitru Chiriţă, fost lider sindical, acum deputat PSD.  „Să fie corecţi faţă de toţi actorii din piaţa de energie”, este mesajul liderului FNME, Dumitru Pîrvulescu, pentru noua conducere a ANRE.

Reporter: Ce aşteptări aveţi de la această nouă conducere a ANRE?

Dumitru Pîrvulescu: Avem aceleaşi aşteptări pe care le are toată lumea: să fie corecţi faţă de toţi actorii din piaţa de energie. Acum că vor fi, că nu vor fi, rămâne de văzut.

Rep.: Aveaţi un dinte împotriva fostei conduceri. De ce?

D.P.: Un domn specialist în energetică a spus că ar fi fost dat un ordin în 2007 care ajuta să punem cap la cap anumite chestiuni, ca să putem să primim acei bani pe rezerva de capacitate atunci când situaţia e delicată, cum a fost anul trecut. Ca să avem grupurile în funcţiune atunci când sistemul energetic o cere. Şi am înţeles că anul acesta s-ar fi abrogat acest ordin.

Rep.: Deci aveţi de pierdut de pe urma abrogării ordinului?

D.P.: Da, în contextul în care ministerul chiar discuta despre a face o reglementare în acest sens. Alta decât aceea. Acum Dumnezeu ştie unde este adevărul, pentru că de foarte multe ori una zic şi alta fac. Sperăm ca noua conducere să facă ceva, pentru că după întâlnirea aceea din martie care a fost la comisia de industrii, legată de pragul minimal-maximal al certificatelor verzi, se spunea că o să facă şi o analiză a sistemului, numai că eu n-am văzut-o. Eu cred că acest lucru trebuie făcut prima dată de ANRE, pentru a stabili clar: la momentul x pe consum maxim, de cine avem nevoie. Şi dacă avem nevoie de ei, hai să-i ajutăm să nu moară, pentru că vedeţi când importăm energie, importăm de trei, patru ori mai scumpă decât aia pe care o exportăm. Trebuie să luptăm pentru ideea asta a noastră pentru supravieţuire pentru că nu va fi continuu anul 2017 pentru CE Oltenia. Acesta este un an de excepţie. Bine, acum sunt convins că nu va mai fi nici situaţia dinainte.

Vizualizări: 1,367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: