Singurul candidat care nu și-a dat bannerele jos

Legea impune candidaților să își dea jos bannerele de promovare înainte de începerea campaniei electorale, când sunt permise doar afișele de o anumită dimensiune și doar în locurile stabilite de primării. Singurul candidat din Gorj care nu a respectat regula și care are peste o sută de bannere pe stâlpi este Marcel Romanescu, candidatul PNL Târgu Jiu.

Este vorba de acele bannere pe care apar fotografia și numele său, precum și denumirea unui obiectiv din zona în care este pus bannerul și stadiu în care acesta este.

Romanescu susține că nu este vorba de bannere electorale, pentru că pe ele nu apare numele partidului și nici îndemnul “Votați!”. “Pe mine mă obligă legea să informez populația cu privire la activitatea primăriei”, a spus Romanescu, precizând că întâmplător este primul an când alege să facă această informare prin bannere. “Este o discuție pe care am avut-o la Asociația Municipiilor cu privire la acest mod de promovare”, a precizat primarul.

Acesta recunoaște însă că bannerele nu sunt plătite de primărie, ci din propriul buzunar. “Aveți o problemă cu faptul că am făcut o economie la buget?”, a spus Romanescu, precizând că și închirierea stâlpilor îi aparține.

PNL, partidul din care face parte, nu are dreptul să expună bannere în timpul campaniei electorale, astfel că, dacă ar fi închiriat stâlpii pentru aceste săptămâni, ar fi riscat să nu îi fie decontate cheltuielile de campanie.

Întrebat dacă va menține bannerele și în ziua alegerilor, pe 27 septembrie, Romanescu a spus: “Nu, în niciun caz”. Întrebat dacă nu consideră că și-a creat un avantaj față de competitorii săi, primarul a spus că "Este un avantaj pe care mi l-au dat cetățenii prin votul lor".

Liderul USR Gorj, Radu Miruță, care a sesizat Biroul Electoral Județean cu privire la faptul că nu se respectă regula “un partid, un singur afiș pe panou”, spune că a cerut clarificări la specialiștii partidului cu privire la bannerele lui Romanescu. “Probabil că sunt undeva la limita legii, dar oricum este imoral”, a comentat Miruță, precizând că nu a depus încă sesizare.

Potrivit unor surse, sunt trei contestații depuse de PSD, Partidul Ecologist Român și Partidul Verde, care vor fi analizate astăzi de Biroul Electoral Județean.

update: Biroul Electoral Județean Gorj a dispus miercuri înlăturarea bannerelor.

Vizualizări: 2,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: