Bătălie pe cele patru mii de voturi din Bălești

Circa patru mii de voturi valide au fost acum patru ani la Bălești, unde dintre cele mai mari comune din județul Gorj, aflată chiar lângă Târgu Jiu.

Șapte candidați își dispută în septembrie postul de primar. Este vorba despre: Ungureanu Madalin-Ion (PSD) - primar în funcție, Horcea Daniel (PNL), Stolojanu Cătălin-Ion (PER), Feraru Alin (Pro România), Popescu Andrei-Marius (PMP), Papuc Nicușor Florin (USR), Ceaușescu Constantin (ALDE).

Cu prima șansă pleacă primarul în funcție, pentru că avem vot într-un singur tur. Rezultatele sunt dificil de previzionat totuși, pentru că primarul a fost ales acum patru ani de la PNL și a trecut la PSD. Cel care a candidat acum patru ani de la PSD nu se mai bate acum pentrul postul de primar, iar cel care a fost pe locul al treilea atunci, Daniel Horcea de la ALDE, a trecut la PNL. Și USR propune acum un candidat care acum patru ani a luat 93 de voturi sub sigla PRM, iar Pro România vine cu un fost candidat independent care a luat câteva zeci de voturi.

Rezultatele alegerilor locale din 2016, la Bălești, au fost:

Ungureanu Madalin-Ion (PNL) - 1.833 voturi

Carstea Vasile (PSD) - 649 voturi

Horcea Daniel (ALDE) - 479 voturi

Braila Dumitru (PMP) - 385 voturi

Paicu Aristica (Partidul Socialist Roman) - 202 voturi

Dovlete Victor-Augustin (Partidul Social Romanesc) - 139 voturi

Papuc Nicusor Florin (PRM) - 93 voturi

Tita Cristinel (PRU) - 91 voturi

Cidoiu Cosmin (APR “Pro-Europa”) - 62 voturi

Feraru Alin (indep) - 25 voturi

Vizualizări: 2,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: