Primar-candidat, izolat la domiciliu

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a început campania electorală izolat la domiciliu, ca urmare a faptului că are cazuri de Covid-19 în familie. Mulți lideri PNL Gorj așteaptă cu emoție să afle dacă și Jianu a contactat boala, ceea ce ar putea duce la izolarea unor lideri ai partidului.

Competiția electorală la Motru era oricum deschisă oricărui rezultat. Jianu a câștigat primul mandat în 2016 cu mai puțin de 30% din voturile exprimate și nu a avut un mandat prea reușit, invocând permanent greaua moștenie.

Principalul său competitor este Cosmin Morega de la PSD, viceprimar în funcție, dar nu lipsite de interes sunt candidaturile lui Ilie Petrescu de la ALDE, care îl are în echipă pe fostul viceprimar Dobrică, și Florin Preda-Dochinoiu de la USR. Oricare dintre ei poate câștiga primăria.

Voturi importante vor lua și Constantin David pentru PMP, Mihai Tutunaru pentru Pro România, Nicu Bunoaica pentru Partidul Ecologist Român, Petre Cristian Jianu pentru ADN sau Dan Cristinel Globașu pentru PPU-sl.

Toți candidații din Motru își joacă șansa, astfel că este foarte probabil ca din nou funcția de primar să fie adjudecată cu mai puțin de trei mii de voturi, ceea ce lasă competiția deschisă oricărui rezultat.

La Motru, în 2016, au fost următoarele rezultate: Gigel Jianu (PNL) - 2.647 voturi, Cosmin Morega (PSD) - 2.125 voturi, Ilie Petrescu (PSRo) - 1.056 voturi, Ion Iorga (UNPR) - 559 voturi, Camelia Khraibani (independent) - 513, Tudor Dobrică (ALDE) - 461 voturi, Ion Sanda (independent) - 436 voturi, Camelia Stanciu (PNTCD) - 381 voturi, Adrian Luță (PND) - 227 voturi, Aurel Slapciu (PMP) - 217 voturi, Aurel Turlea (PRU) - 129 voturi, Vasile Diaconescu (PRM) - 91 voturi, Marian Urucu (PSR) - 76 voturi, Romulus Modoran (indep.) - 53 voturi.

Vizualizări: 2,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: