Şniţele gustoase şi moi fără ou şi făină

Şniţelele de pui sunt pe placul tuturor, dar dacă nu vreţi să vină la pachet cu clasica crustă de ou cu făină puteţi alege o altă variantă. Aceea de a face şniţelele la cuptor după ce le-aţi marinat într-o reţetă specială, fără ou şi făină.

Cele mai gustoase șnițele pentru cei care preferă carnea suculentă și nu le place să-și spele mâinile de aluat pane sunt cele marinate. Mierea, muştarul şi maioneza vor înlocui cu succes oul şi făina după ce le veţi scoate de la cuptor.

Ingrediente:

-4 piepturi de pui;

-40 gr de miere

-30 gr de muștar;

-3-4 căței de usturoi;

-50 gr de maioneză;

-sare – după gust;

-piper roșu măcinat – după gust;

-boia – după gust;

-30 ml de ulei.

Mod de preparare: Pentru început trebuie să pregătiți o marinadă pentru pieptul de pui. Amestecați muștarul, uleiul, usturoiul dat prin presă, mierea lichidă și maioneza şi asezonați cu sare și condimente după gust după care amestecați bine toate ingredientele.

Spălați și uscați apoi carnea de pui cu un prosop de hârtie, după care o tăiați felii subțiri. Acoperiți pieptul de pui cu folie de plastic și îl bateți ușor apoi puneți feliile de carne într-un vas adânc, turnați marinada și lăsați pentru 1-2 ore să  se pătrundă aromele.

Așezați șnițelele marinate pe tava tapetată cu hârtie de copt şi peste ele turnați câte puţin din marinada din vas și dați tava la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru 40 de minute. Se recomandă să le serviți cu sosul preferat și o salată de legume proaspete.

Vizualizări: 10,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: