Cartofi carbonara la cuptor

Cartofii pot fi gătiţi în diferite moduri, fiecare reţetă având arome diferite, în funcţie de ingredientele pe care le adăugaţi. Cartofii carbonara pot fi preparaţi cu carne de curcan şi se gătesc rapid, masa putând fi servită în mai puţin de o oră.

Pentru amatorii de paste carbonara, reţeta de cartofi carbonara va fi una pe placul lor, fiind o variantă ideală pentru prânz sau cină. Se prepară în doar 15 minute, timpul de coacere fiind de 30 de minute.

Ingrediente necesare: 1 kg cartofi, 1 ceapă, 100 g cașcaval, 50 g bacon, 1 lingură unt, 150 g carne de curcan, 300 ml smântână, 1 ou, pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: Curăţaţi cartifii, îi tăiaţi rondele și îi așezaţi într-o oală cu apă clocotită. Îi fierbeţi la foc mic, timp de 10 minute după care îi aşezaţi pe un platou.

Într-un bol separat, turnaţi smântâna şi adăugaţi oul și cașcavalul dat prin răzătoare, apoi amestecaţi bine, până la omogenizare.

Într-o tigaie încinsă cu ulei adăugaţi ceapa tăiată mărunt apoi carnea tăiată cubulețe și gătiţi la foc mic, timp de 5-10 minute. Într-o tigaie separată prăjiţi la foc mic baconul. Într-o tavă de copt așezaţi un strat de cartofi iar deasupra adăugaţi amestecul de smântână.

La final, adăugaţi carnea prăjită și baconul. Coaceţi la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

Vizualizări: 4,151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: