SNLO a scăpat de sechestrul pus de Călinoiu

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a plătit datoria de 14 milioane de lei datorată la Direcţia de Finanţe Gorj astfel că nu mai există posibilitatea blocării conturilor. Directorul Daniel Burlan a confirmat că SNLO nu mai are datorii. SNLO a avut conturile blocate pentru o zi după ce preşedintele Ion Călinoiu şi-a arătat muşchii şi a cerut blocarea. A doua zi blocarea conturilor a fost suspendată pentru patru luni, timp în care erau obligaţi să plătească datoria. SNLO a pus atunci gaj două benzi transportoare.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia a intrat în normalitate după ce conducerea a anunţat că a plătit toată datoria către Direcţia Finanţelor Publice Gorj.

Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, a declarat că luni a fost ridicată perioada de suspendare, chiar dacă ultima zi de plată era 2 noiembrie. „Luni a fost ridicată perioada de suspendare pentru că ne-am plătit datoria pe care o aveam”, a declarat Daniel Burlan, director general SNLO. Direcţia de Finanţe Publice Gorj suspendase pentru o perioadă de patru luni poprirea pusă pe conturile Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. SNLO s-a angajat să plătească în această perioadă suma de 14 milioane de RON, sumă pentru care s-a făcut poprirea. Societatea a pus gaj două benzi transportoare ale Carierei Roşia au fost puse gaj la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj, în vederea suspendării popririi conturilor SNLO. 

Plata la timp a datoriilor către bugetul statului este posibilă datorită ajutorului de stat acordat CET-urilor din ţară. Ajutorul de stat se ridică la suma de 148 de milioane, bani ce vor ajunge <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la SNLO prin trezorerie, după care, tot prin trezorerie, către bugetul de stat.

Călinoiu a blocat conturile

Conturile Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia au fost blocate la începutul lunii iulie  de către Direcţia Finanţelor Publice Gorj pentru neplata a 14 milioane de lei către stat. În urma unei negocieri pe care a avut-o cu Direcţia de Finanţe Publice, SNLO a primit un răgaz de patru luni pentru a-şi plăti datoria.

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a avut conturile blocate la presiunile politice ale preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. Acesta din urmă a recunoscut la vremea respectivă implicarea sa spunând că a făcut-o pentru binele Primăriei Motru, care avea de recuperat bani de la SNLO. Călinoiu uitase că şi primăria Motru avea o datorie dublă faţă de SNLO, 100 de miliarde.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: