ŞOCANT: Au stat 9 ani cu scheletul în pod, de teama blestemelor

Descoperire macabră făcută în podul unei vechi case din comuna Cruşeţ. Proprietarii actuali ai imobilului stau de 9 ani cu un schelet în pod şi nu au anunţat până ieri Poliţia… de teama unor blesteme. Casa le-a ars parţial în urmă cu cinci ani, după ce au atins unul dintre oase, şi de atunci nici nu vor să mai audă de scheletul respectiv. Vecinii, în schimb, au început să-i acuze de „farmece” şi aşa au intrat poliţiştii pe fir.

Poliţiştii din Cruşeţ au mers ieri la Văluţa, unde fuseseră sesizaţi despre un scandal în care ar fi implicate două dintre femeile de acolo, una dintre ele acuzând-o, la un moment dat, pe cealaltă că ar face „farmece” cu oasele de la un schelet pe care l-ar avea de ani de zile în podul casei. Atât le-a trebuit poliţiştilor să audă că şi-au dat seama că e rost de o anchetă mult mai serioasă, motiv pentru care au cerut sprijinul criminaliştilor. Accesul în podul casei cu pricina s-a făcut însă destul de greoi pentru că proprietarul clădirii era marcat de evenimente neplăcute din trecut şi le cerea oamenilor legii un fel de garanţii că nu i se vor întâmpla iarăşi lucruri rele dacă cineva se atinge de oase.

„Eu vreau un proces verbal prin care să fiu asigurat că nu mă trezesc într-o noapte cu casa în flăcări, cum s-a mai întâmplat. Ferească Dumnezeu, dar acum îmi poate face rău şi vreun vecin. Eu am cumpărat casa acum 10 ani, nu am luat şi oasele şi nu mai vreau să mă ating de ele că la mijloc e lucru necurat”, le-a spus Vasile Voium poliţiştilor veniţi la poarta sa. Cu chiu cu vai omul s-a lăsat înduplecat şi, în cele din urmă, i-a acceptat pe poliţişti în ograda sa, unde, împreună cu soţia Melania, a explicat ce probleme a avut în trecut. „Bucătăria asta ne-a ars acum cinci ani în aceeaşi zi în care am pus mâna pe oase. Coincidenţă sau nu, dar s-a întâmplat şi m-am ars şi la mână. M-a tratat apoi cu miere o vecină din sat, care ştie ce s-a întâmplat atunci”, a povestit bărbatul.

„Vrăjitorii” pe uliţa satului

În timp ce poliţiştii încercau să ajungă la oasele din podul casei, loc în care ieri la prânz era extrem de cald, pe uliţa din Văluţa  sătenii vorbeau deja despre cele mai rele lucruri, proprietara casei fiind acuzată că ar face farmece cu oasele respective. O vecină a sa chiar i-a cerut să jure pe Biblie că nu a făcut astfel de lucruri, Melania Voium precizând că ea este catolică şi că religia nu-i permite aşa ceva. „Numai aici în Oltenia, şi mai ales la Gorj, am întâlnit prostii din astea cu farmece şi vrăji. Eu sunt ardeleancă şi la noi acolo lumea e altfel. Acum 9 ani ne-am mutat aici pentru că soţul a zis că a găsit o casă ieftină, dar mai bine rămâneam la noi, la Călan. Vecina asta numai necazuri îmi face, i-am spus să mă lase în pace că nici măcar nu vreau să mă salute, dar ea parcă nici nu m-a auzit. Inventează vrute şi nevrute”, a spus proprietara casei.

De partea cealaltă, vecina Daniela Nistor spune că l-a simţit pe necuratul prin preajma sa. „Noaptea se aud zgomote în podul din casa lor şi nu cred că sunt pisici. Când au vrut ei să coboare oasele jos le-a luat foc casa, a doua oară când au încercat nu ştiu cum au făcut, dar el a bătut-o pe ea de a snopit-o, iar a treia oară nu au mai încercat că nu mai pot de frică. Ei fac farmece şi spun că se bazează pe oasele pe care le au în pod”, spunea vecina. O altă vecină, o bătrână de aproape 80 de ani, şi-a făcut cruce şi a scuipat în sân când a auzit pentru ce a venit Poliţia. „Mi-ar fi fost urât să stau în casă atâţia ani cu un schelet. Ar fi trebuit să se ducă să denunţe, să spună la Poliţie ce au găsit, că probabil nu le făcea nimeni nimic. Mi-e şi frică să mai ies afară noaptea de acum încolo”, a spus bătrâna.

Analize de laborator

Poliţiştii au ridicat în cele din urmă fragmentele osoase, menţionând că nu ar fi vorba despre un schelet întreg. Toate fragmentele vor fi duse la un laborator şi specialiştii de la Bucureşti vor spune în urma expertizei antropologice vechimea acestora. În privinţa provenienţei, localnicii spun că, în trecut, în casa respectivă ar fi locuit un medic chirurg pe care acum îl suspectează că ar fi adus scheletul acasă în scopuri didactice. Proprietarul casei crede şi el că e ceva necurat la mijloc pentru că locuinţa i-a fost vândută destul de ieftin, cu 13.000 de lei, şi fără prea multe întrebări. „O soră de-a doctorului acesta mi-a luat banii, mi-a dat cheia, a ieşit pe poartă şi dusă a fost. Nu mi-a spus nimic altceva”, spune Vasile Voium.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: