Sediul Petrom de la Turburea, transformat în cămin de bătrâni

Primăria Turburea a căzut la învoială cu reprezentanţii Petrom pentru a achiziţiona clădirea în care a funcţionat sediul companiei timp de mai mulţi ani. Preţul la care a ajuns clădirea este de 4,2 miliarde de lei vechi, iar consilierii locali au aprobat înainte de Paşti modalitatea prin care vor fi plătiţi banii. Primarul Ion Bârcă spune aici va funcţiona un centru de bătrâni, care va avea o capacitate de 40 de locuri.

Fostul sediu Petrom de la Turburea va fi transformat de către primărie într-un centru de bătrâni. Acest lucru va fi posibil întrucât autorităţile locale au ajuns la o înţelegere cu reprezentanţii companiei, achiziţionând clădirea la preţul de 4,2 miliarde de lei vechi. În ultima şedinţă de Consiliul Local, care a avut loc înainte de Paşti, consilierii au aprobat modalitatea de plată a banilor către Petrom. „Fostul sediu Petrom este părăsit de vreo opt ani, fiind unul ultramodern şi cu două etaje ne-am gândit că este locaţia ideală pentru un cămin de bătrâni. Ne-am întâlnit cu reprezentantul OMV şi am ajuns la o înţelegere. Preţul clădirii este de 4,2 miliarde de lei vechi, bani pe care îi vom da din bugetul local. La ultima şedinţă de Consiliu Local am aprobat o hotărâre prin care s-a stabilit modalitatea de plată: un miliard îi vom plăti acum, iar restul în funcţie de cât de repede vom face rost de bani”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Odată perfectate actele, autorităţile locale vor face demersuri în vederea obţinerii fondurilor pentru amenajarea spaţiului. „Căminul de bătrâni este un vis mai vechi al meu pe care acum voi reuşi să-l transform în realitate. Cu sprijinul domnului senator Greblă şi al domnului deputat Iriza voi încerca să obţin fonduri pentru modernizare printr-un program al Ministerului Muncii. De asemenea, vom face parteneriate cu diferite societăţi comerciale pentru a ne sprijini”, a mai precizat Bârcă.

Potrivit edilului local, la centrul de bătrâni ce urmează a fi amenajat la Turburea vor putea fi găzduite 40 de  persoane. „Centrul va avea o capacitatea de 40 de locuri şi va deservi atât persoanele de pe raza comunei, cât şi pe cele din apropiere. În Turburea sunt foarte mulţi vârstnici uitaţi de familie, care în acest fel vor putea duce un trai mai bun”, spune Ion Bârcă.

Vizualizări: 405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: