Soluția pentru aglomerația din Rânca

Problema locurilor de parcare din stațiunea montană Rânca ar putea avea o soluție, fiind vorba despre introducerea de autobuze și microbuze electrice. Conform autorităților de la Gorj, această variantă ar rezolva blocajul care se creează în fiecare iarnă din cauza numărului mare de autoturisme, mai ales în zilele de weekend.

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, spune că utilajele de deszăpezire ar putea interveni mult mai ușor dacă nu ar fi așa multe mașini în stațiune. De asemenea, Rânca s-ar putea bucura și de mai multe locuri de parcare.

”Domnul Leuștean a demarat proiecte cu mijloace de transport electrice. Va fi o cursă regulată în viitor de la Novaci către stațiune. Acolo vor fi curse cu microbuze în stațiune, tocmai pentru a-i face pe oameni să nu mai aglomereze Rânca cu mașinile și drumurile să nu mai fie blocate. Astfel, mașinile de deszăpezire ar putea interveni și ele mult mai ușor pe laterale. De asemenea, locurile de parcare sunt numărate acolo. Numărul lor mai poate fi mărit în zona de centru”, a spus prefectul Iacobescu.

Nu demult s-au format cozi interminabile la urcare spre stațiune, mii de turiști luând cu asalt Rânca pentru a se bucura de zăpada numai bună pentru schi sau săniuș.

În perioada următoare se așteaptă un nou val de turiști, iar situația privind aglomerația se poate repeta oricând.

Vizualizări: 2,982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: