Bani europeni pentru modernizarea și extinderea spitalului Târgu Jiu

Spitalul de Urgență din Târgu Jiu ar putea fi extins și modernizat cu ajutorul fondurilor europene. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, speră să obțină fondurile necesare cât mai curând, având în vedere Programul Național de Redresare și Reziliență și Programul Operațional de Sănătate.

Dacă nu va reuși să acceseze fonduri europene, președintele CJ Gorj spune că va face solicitare către Compania Națională de Investiții. Miercuri a fost finalizată procedura privind studiul de fezabilitate. Acesta trebuie să fie gata în 3 luni.

”Ieri a fost ultima zi. Am avut, în procedura de achiziție publică, procedură demarată în decembrie 2021. Oferta este depusă de către o firmă bună, spun eu. Urmează apoi să trecem la semnarea contractului. Termenul de finalizare a studiului de fezabilitate cu toate avizele necesare este undeva la 3 luni. Avem în vedere două linii de finanțare. Una prin PNRR care trebui discutată la nivel de guvern și la nivelul Ministerului Sănătății. Mai este o linie de finanțare, fiind vorba despre Programul Operațional de Sănătate. Nu neglijăm nici discuția cu CNI. Pentru anii următori de orientează mai mult pe partea de sănătate”, a spus Cosmin Popescu.

Cosmin Popescu a mai declarat faptul că județul Gorj ar putea beneficia de fonduri din PNRR pentru modernizarea și reabilitarea Castelului Roșianu din comuna Turburea. ”Avem în vedere mai multe obiective. Fie că vorbim despre Spitalul din strada Progresului, fie că vorbim de toate clădirile DGASPC-ului. Vom aplica pe toate zonele eligibile. De asemenea, urmează programe pe ruta castelelor, ruta bisericilor de lemn și Gorjul va avea câte o culă, o biserică de lemn și un castel, sperăm noi, toate să intre într-un program de reabilitare prin PNRR”, a mai spus Popescu.

Vizualizări: 1,412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: