Soluții naturale pentru a scăpa de afide

Pentru cei care nu agreează soluțiile chimice, există modalități eficiente de a ucide afidele fără a folosi nici un gram de otravă. După sezonul ploios se observă o prezență crescută a afidelor pe flori, ierburi și alte plante.

În astfel de situații se pot îndepărta manual afidele dar acest lucru se face chiar de la început, daca ați observat un număr mic de frunze de plante infectate. Luați mănuși și o perie și folosiți-o pentru a îndepărta dăunătorii de pe plantă. Dacă rupeți câteva frunze infectate, asigurați-vă că le puneți într-o găleată cu apă cu săpun pentru a distruge complet afidele.

Se pot îndepărta afidele și cu un jet puternic de apă deși această metodă este problematică deoarece un jet puternic de apă poate deteriora și plantele sensibile. Cu toate acestea, această metodă are succes în îndepărtarea păduchilor din copacii puternici și pomii fructiferi.

Se poate folosi și săpun contra afidelor. Luați câteva picături de detergent de vase și diluați cu apă. Pulverizați amestecul pe plantele infectate, având grijă să pulverizați și sub frunze unde se ascund adesea ouăle de afide. Apa cu săpun este bună pentru a distruge pelicula de ceară, protectoare, pe care dăunătorii au făcut-o iar  aceștia vor muri. Dar atenție, acest amestec va ucide și insectele benefice, motiv pentru care nu ar trebui să-l aplicați des.

Faceți un amestec din părți egale de uleiuri de cimbru, boia de ardei, cuișoare și rozmarin. Puneți 4 până la 5 picături în apă, apoi pune totul în atomizor. Pulverizați bine plantele infectate iar acest amestec va elimina cu succes păduchii plantelor, dar le va ucide și ouăle.

Dacă ai gărgărițe în grădină, să știi că acestea mănâncă păduchi de plante. Există chiar și o opțiune de a cumpăra aceste insecte benefice și de a le aduce în grădină. Acolo unde sunt buburuze, nu sunt păduchi de plante. Fluturii au același efect asupra păduchilor plantelor. Există chiar și tehnici pe care le poți folosi pentru a atrage aceste insecte benefice în grădina ta.

Păsările mici precum vrăbiile vor „eradica” cu succes păduchii de plante din curtea ta. Le vei atrage dacă le vei lăsa firimituri de mâncare, dar și dacă le vei pune la dispoziție un gard viu sau o tufă de hortensii în care se vor odihni.

Păduchilor plantelor nu le plac aromele puternice așa că plantează usturoiul, arpagicul și alte plante cu miros puternic și păduchii plantelor nu vor mai fi o problemă.

Vizualizări: 21,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: