Soț și soție, amendați pentru că au ieșit din casă

Doi gorjeni, soț și soție, au fost amendați de poliție pentru că nu au respectat măsura carantinei. Ei se întorseseră recent din Turcia și ar fi trebuit să stea în casă timp de 14 zile.

„La data de 28 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbunești au depistat un bărbat de 52 de ani și o femeie, de 53 de ani, din orașul Târgu Cărbunești, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe raza orașului Târgu Cărbunești, aceștia figurând ca persoane aflate în carantină la domiciliu”, a anunțat IPJ Gorj.

Față de cele două persoane, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Înainte de Crăciun, Guvernul a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, pe ea fiind adăugate mai multe state, printre care Republica Moldova și Turcia. Cei care vin din țările aflate pe listă sunt obligați să stea în carantină timp de 14 zile. Aceștia pot ieși din carantină după a zecea zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a opta zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică. 

Vizualizări: 16,525

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: