Soţia vicelui de la CJ Gorj vrea şefia Palatului Copiilor

Pompiliu Ciolacu se află în fruntea Palatului Copiilor din Târgu Jiu de 11 ani. La concursul din 12 octombrie are concurenţă serioasă pentru funcția de director, mai ales din punct de vedere politic. Codruţa Florescu, soția vicepreședintelui Consiliului Județean Gorj, Ciprian Florescu, vrea să fie directoarea instituției.

”Postul acesta nu este al lui Ciolacu. Că s-a nimerit ca soțul doamnei Codruța să fie vicepreședinte este o întâmplare, dar nu înseamnă că dacă soțul are o funcție, soția nu mai poate să candideze, are tot dreptul. Nu mi-e frică și, chiar dacă nu voi lua examenul, eu cred că în acești 11 ani mi-am făcut datoria așa cum trebuie și am adus această instuție la un nivel ridicat”, a spus Pompiliu Ciolacu, directorul Palatul Copiilor.
Codruța Florescu este profesor titular la Palatul Copiilor Târgu Jiu. Directorul Pompiliu Ciolacu spune că nu are nimic împotriva candidaturii acesteia, din contră, i-a eliberat toate avizele de care avea nevoie, însă speră la un concurs corect. ”Este profesor titular, are toate gradele, nu o împiedică nimic. E adevărat că această funcție la Palat este oarecum diferită față de alte unități școlare, pentru că la școală copiii vin pentru că sunt obligați, la noi trebuie să vină din plăcere”, a mai spus Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiilor.

Florescu: ”Am stat în umbră până acum”
Contactată telefonic, Codruța Florescu a precizat că își dorește postul de director la Palatul Copiilor pentru că se crede capabilă să impună o schimbare în bine instituției. Cât despre influența politică a soțului, Codruța Florescu a precizat că nici vorbă de așa ceva și că tocmai de aceea a așteptat ca postul să fie scos la concurs. ”Eu nu am voie să am o carieră, să am o pregătire, pentru că soțul meu este cine este și trebuie să stau acasă? Nu pot să stau acasă pentru că soțul m-a luat cadru didactic, deci nu m-a făcut el cadru didactic. Îmi doresc pentru că mă consider pregătită, mă consider în stare să schimb în mai bine fața instituției și e o provocare pentru mine. Am stat în umbră până acum tocmai din cauza soțului. Acum m-am gândit că este concurs și nu se mai interpretează”, a spus Codruța Florescu, soția vicepreședintelui CJ Gorj.

Vizualizări: 5,932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: