Spaţiu de picnic şi zonă de agrement într-un oraş din Gorj

Veşti bune pentru locuitorii din Turceni. Cu bani de la bugetul local, oraşul va beneficia de o zonă de agrement, dar şi de un spaţiu pentru picnic. Cele două locuri vor fi monitorizate cu sistem de supraveghere şi vor beneficia de sistem Wi-fi. În acest moment se lucrează la studiul de fezabilitate.

Prin acest proiect, autorităţile locale din Turceni s-au gândit la posibilitatea ca localnicii să-şi petreacă timpul liber într-un spaţiu de agrement modern unde dispun de toate condiţiile. Zona va fi amenajată chiar lângă baza sportivă din Turceni. "Ne-am propus crearea unui spațiu de agrement și a unei zone pentru picnic. Pentru realizarea obiectivului de investiții, pe suprafața terenului amenajat vor fi construite foișoare din lemn dotate cu mese și bănci din lemn consolidate pe platforme betonate", a precizat Cristina Cilibiu, primarul oraşului Turceni.

Şi zona de picnic va fi dotată cu cele necesare. "Vor fi puse la dispoziție cinci grătare pentru prepararea hranei, coșuri de gunoi pentru a facilita colectarea selectivă a deșeurilor și pentru a menține curățenia. Se vor amplasa grupuri sanitare de tip container conform normelor în vigoare. Pentru cei care vor veni cu mașina se vor crea locuri de parcare și căi de acces. Va fi pus la dispoziție și un loc unde se vor parca bicicletele prin amplasarea unor rastele, iar pentru cei care doresc să facă puțină mișcare vor fi amplasate echipamente de fitness", a mai spus Cristina Cilibiu.

Iluminatul zonei va fi realizat prin intermediul unor stâlpi de iluminat cu panou fotovoltaic, iar de-a lungul aleilor pietonale vor fi amplasate băncuțe din lemn pentru momentele de relaxare. Se vor asigura spații verzi cu gazon tip rulou și se vor planta mai multe specii de arbori de foioase și conifere de dimensiuni mari.

Totul se va realiza cu bani de la bugetul local. Deocamdată nu se ştie exact care va fi valoarea totală a investiţiei.

Vizualizări: 3,296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: