Noua șefă a ISJ Gorj, desființată de un fost olimpic. “Mi-e silă”

Maria Cochină, profesor de istorie, și-a început pe 15 ianuarie mandatul de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Numirea făcută de PNL l-a șocat pe un fost elev al ei, olimpic la mai multe materii, dar care abia reușea să ia note de trecere la istorie. “Mi-e silă”, a spus Cosmin Cojocaru într-un inteviu la Radio Târgu Jiu.

Cosmin Cojocaru este acum student la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Politehnicii București. Tânărul a aflat cu stupoare că Maria Cochină a fost numită la șefia ISJ. Pe când era elev, se simțea umilit de modul în care profesoara de istorie făcea evaluările. Cosmin Cojocaru avea medii de zece la toate materiile, era olimpic, dar la istorie abia trecea clasa.

“M-am simțit nedreptățit la fiecare evaluare făcută de dânsa, orice evaluare dura maximum trei minute. Sau spunea un subiect și spunea: aveți 45 de secunde să răspundeți. Erau grile, nu conta că erau zece capitole din Istoria mediavală, de exemplu, dânsa în trei minute își dădea seama cât de bine știm noi istorie”, a povestit Cojocaru la postul de radio.

Din cauza acestei profesoare, fostul elev a fost pe punctul de a cere să fie mutat la altă școală sau măcar la altă clasă. Cosmin Cojocaru a povestit că în primii doi ani de liceu s-a luptat, s-a contrazis cu profesoara când simțea că are dreptate, dar în final a renunțat.

Numirea lui Cochină la ISJ Gorj îl face pe tânăr să ia în calcul plecarea din țară. “Sincer, eu pledam pentru statul în țară. Mi se părea că România îți oferă condiții. (...) Dar, când văd politica din România, mi-e silă, sincer vă spun”, a mai spus fostul elev. Cochină nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere. (A.A.)

Vizualizări: 11,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: