Specialiștii români au creat pâinea cu proteine din carne

Pâinea bogată în proteine se coace în cuptorul facultății de ingineria alimentelor din Galați. Specialiștii s-au gândit să adauge în aluatul clasic proteine extrase din carne și, după mai multe experimente, au obținut o rețetă care a fost acum brevetată.

Chiar dacă arată, miroase și are gustul obișnuit de pâine, produsul, echilibrat nutrițional, este mai sățios, după cum susțin creatorii lui.

Extractul, adăugat în aluat, poate fi din orice fel de carne: pasăre, porc, vită sau pește. Rezultatul se prezintă sub formă de pastă sau pulbere, fără miros. Aluatul se pune la dospit, apoi ajunge în cuptorul încins la 230 de grade.

Specialiștii spun că oamenii se satură mult mai repede din această pâine, ca și cum ar mânca și o friptură. Brevetul a fost înregistrat la OSIM.

Brutarii sunt interesați de proiect iar prețul de producție, în laborator, este de 7-8 lei. Pâinea cu proteine are un gust de pâine normală, în plus, fiind sățioasă, ar duce la un consum mai scăzut de pâine, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Specialiştii facultăţii din Galaţi au mai inventat și o pastă tartinabilă vegetală din linte roșie și bob, medaliată cu aur la Salonul de Inventică de la Geneva.

Înghețata făcută din zer concentrat și fructe, cu care studenții au câștigat marele premiu de inventică la Paris, ar putea ieși pe piață la vară.

Vizualizări: 583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: