Spectacol de balet și recitaluri de muzică, la Târgu Jiu

Muzeul Județean Gorj va găzdui marți, 15 ianaurie, spectacolul de balet, muzică și poezie “Totu-i vis și armonie”. Vor avea loc momente coregrafice interpretate de cursanții clasei de balet a Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, coordonați de profesorul Liliana Tăbuș.

Spectatorii vor putea asista și la un microrecital de poezie din creația lui Mihai Eminescu, susținut de Ana Maria Păuna, moment artistic realizat cu sprijinul actorului Adrian Olteanu.

Evenimentul este organizat de Școala Populară de Artă din Târgu Jiu, care și-a propus să marcheze în acest fel Ziua Culturii Naționale. Spectacolul va începe la ora 16:00. De asemenea, de la ora 18:00, la Biblioteca Județeană “Christian Tell”, vor avea loc recitaluri de muzică și poezie. În program sunt incluse audiţii muzicale pe versuri de Mihai Eminescu sau dedicate poetului.

Își vor da concursul Cristina Boian, Olimpia Bălășoiu, Yasmine Polacek, Sorin Bivolaru, acompaniați de orchestra formată din profesorii Școlii Populare de Artă, condusă de Constantin Argint. Scriitorii, membri ai Cenaclului Columna, alături de elevii Colegiilor Naționale ”Tudor Vladimirescu”, ”Spiru Haret” și ”Ecaterina Teodoroiu” vor susține un recital de poezie. ”Aceste activităţi cultural-artistice au scopul să ne reamintească importanţa artelor şi a culturii pentru păstrarea identităţii naţionale”, a declarat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Vizualizări: 855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: