Spectacol la Casa Armatei!

Școala Populară de Artă din Târgu Jiu organizează vineri o serie de acțiuni la Cula Tătărăscu din Curtișoara și la Casa Armatei din Târgu Jiu. Cula Tătărăscu va găzdui o expoziție a elevilor din Sadu, iar la Casa Armatei va avea loc un spectacol folcloric al secției de canto popular condusă de artistul Ion Drăgan.
În cadrul expoziției de la Muzeul din Curtișoara va avea loc și un atelier de creație în care meșteșugari din tot Gorjul își vor demonstra măiestria.”La Cula Tătărăscu va avea loc o expoziție ”Repere ale civilizației populare tradiționale” cu participarea elevilor de la Curtișoara și Sadu. La expoziție îi veți putea urmări și cu ateliere de creație pe Nicolae Rotaru, de la Crasna, arta lemnului, Valentina Nicolae de la Bălănești cu țesături tradiționale și pe doamna Rodica Mischiu din Curtișoara cu arta lemnului, sculptura”, a spus Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.
Tot vineri, începând cu ora 16, are loc la Casa Armatei din Târgu Jiu un spectacol folcloric „Flori din Grădina Școlii”, pregătit de maeștrii Ion Drăgan și Eugen Tița. Elevii se pregătesc intens pentru acest spectacol. ”Spectacolul de la Casa Armatei vor aduce pe scenă în jur de 50 de elevi, toți vor cânta, pentru că ei sunt artiștii de mâine și trebuie susținuți și încurajați. Vom avea invitați, oameni de specialitate din Radio București, de la Televiziunea Română”, a spus Ion Drăgan, interpret de muzică populară.

Vizualizări: 1,485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: