Spital din Gorj, la un pas de faliment

Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești ar putea fi primul din România care intră în faliment. Managerul Sorin Mehedințu spune că untitatea medicală are datorii de 5,9 milioane de lei.

​„Am anunțat personalul că nu mai avem bani, pentru că salariile consumă 99% din buget. Nu mai avem bani de salarii”, a transmis Sorin Mehedințu, managerul spitalului din Târgu Cărbunești, pentru HotNews.

Medicii și restul personalului spitalului au fost convocați de manager pentru a fi anunțați că spitalul este la un pas de incapacitate de plată și poate deveni primul din România care intră în faliment.

Anul trecut, Sorin Mehedințu facea acuzații serioase după repartizarea numărului de paturi plătite de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. 

”O să intrăm în faliment, vor să închidem spitalul că altfel nu-mi explic această decizie”, a spus managerul. Casa de Sănătate a redus cu 25% numărul de paturi și obliga unitatea spitalicească să renunțe la personal. 

Directorul a declarat pentru Pandurul că a avut o discuție cu șefa Casei de Sănătate Gorj, căreia i-a explicat că spitalul are o adresabilitate mare și că are mulți pacienți și să nu se țină seama de perioada COVID. ”Faliment, asta înseamnă. Îl închidem că oricum nu o să mai putem face nimic. Nu o să mai avem bani de nimic, furnizori, utilități, mentenanță, salarii. Personalul este pe numărul de paturi, va trebui să reducem. Au tăiat 25%, este enorm, nu s-a întâmplat asta cu niciun spital. Când nimeni nu voia să primească pacienți COVID noi am făcut asta și am devenit spital COVID. Nu vom mai putea plăti furnizori, utilități, iar cheltuielile vor fi mari. Oamenilor nu le poți spune că nu-i poți interna dacă e nevoie, suntem spital de urgență. Nu știu ce vom face”, a spus directorul Mehedințu, anul trecut.

Deși situația din prezent este una dificilă, directorul transmite că pacienții nu sunt ignorați:„Încă mai avem medicamente, dar nu pentru mult timp. Am tratat pacienții, chiar dacă am intrat din datorie în datorie.” 

Șefa Casei de Pensii Gorj, Amalia Făgaș spune și ea că a purtat discuții cu managerul spitalului: ”De cel puțin un an și jumătate discut lucrul acesta. Ar fi nevoie, într-adevăr, de personal calificat, atât medici, cât și personal mediu. Au fost niște discuții în care managerul și directorul medical au spus că nu vor asistentele să mai facă o calificare. Dacă am ajuns să nu putem deschide o secție din cauză că nu vor asistentele, nu știu ce să mai spun. Ei așteaptă să le dea Casa mai mulți bani, să se revină la plata din pandemie, atunci când CNAS deconta toate cheltuielile efective, fără a conta câte servicii realizează spitalul. E foarte ușor să ne victimizăm fără să încercăm să facem nimic”, a transmis Amalia Făgaș pentru HotNews.

Vizualizări: 1,686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: