Spital executat silit. Despăgubiri în rate în cazul Tulic

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu aşteaptă motivarea instanţei în procesul în care a fost condamnat să plătească, în solidar cu mediul Carmen Braia, despăgubiri uriaşe familiei unei tinere din Gorj care şi-a pierdut viaţa în urma unei injecţii administrate în spital. Reprezentanţii unităţii medicale nu înţeleg de ce nu plătesc firmele de asigurare şi vor încerca să obţină o eşalonare a acestor daune.

Este vorba despre celebrul caz Tulic în care medicul ORL Carmen Braia a fost condamnat pentru malpraxis. Doctoriţa a fost găsită vinovată de moartea pacientei, în vârstă de 17 ani, şi a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare şi la plata a 420.000 de euro cu titlu de daune morale, în solidar cu unitatea medicală. În afară de această condamnare, medicul nu va mai avea voie să profeseze timp de trei ani. Sentinţa a venit după aproape şapte ani de procese.  

„Sunt aproape 20 de miliarde (n.r. lei vechi). Sunt mulţi bani. Noi a trebuit să facem o contestaţie la executare şi aşteptăm un termen pe care nu ni l-a dat încă Judecătoria. Am mai făcut şi o cerere de executare provizorie, dar ne-a fost respinsă. Aşteptăm motivarea Curţii de Apel să vedem de ce am fost incluşi în acest proces să plătim în solidar cu medicul în loc să fie firmele de asigurări în locul nostru. Momentan, nu sunt probleme cu plata salariilor”, a explicat Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Până vor primi motivarea Curţii de Apel Craiova, reprezentanţii spitalului vor încerca să discute cu familia Tulic pentru a obţine o eşalonare a acestor daune. Raluca Tulic a murit în 2011. Fusese internată le spitalul din Târgu Jiu cu diagnosticul de amigdalită. Medicul Carmen Braia i-a prescris un tratament cu antibiotice, însă nu i-a făcut pacientei testare să vadă dacă este alergică la vreun antibiotic, iar fata a intrat în şoc anafilactic şi a murit.

Vizualizări: 2,789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: