DNA intră în parcarea Rodna. Romanescu, audiat: Sunt relaxat

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a dat explicaţii în faţa procurorilor anticorupţie după ce societatea care administrează parcarea din Piaţa Centrală a făcut o plângere penală împotriva acestuia. În acelaşi timp, pe rolul instanţei este un proces prin care firma solicită anularea deciziei de reziliere a contractului înainte de termen.

Primarul Marcel Romanescu a fost invitat, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Craiova. Nu a fost chemat singur, ci împreună cu secretarul Grigore Jianu şi şefa juriştilor, Alina Piţu. După câteva ore de dat explicaţii, primarul a anunţat că nu are nicio calitate în acest dosar, ci a fost chemat să ofere câteva explicaţii despre modul în care s-a stabilit rezilierea contractului cu Rodna privind parcarea din Piaţa Centrală.

„Am fost chemat pentru a da anumite lămuriri în privinţa dosarului cu Rodna. A fost făcută o plângere, presupun de către această societate, şi a trebuit să aduc anumite lămuriri legate de acest dosar. Au mai fost chemaţi încă doi angajaţi ai primăriei. Este vorba despre şefa Serviciului Juridic şi domnul secretar. În momentul de faţă, nu avem nicio calitate. Nu mi s-a adus la cunoştinţă neapărat calitatea. Eu am fost chemat să aduc nişte lămuriri. Sunt relaxat!”, a explicat Romanescu, după ce a ieşit de la audieri.

 Contract reziliat, proces la instanţă

Primăria Târgu Jiu a transmis societăţii care administrează parcarea de la Rodna că va rezilia contractul pentru că acesta nu ar fi fost respectat. Contractul a fost încheiat în 1998 şi mai era valabil până la sfârşitul acestui an, iar municipalitatea urmează să scoată la licitaţie concesionarea spaţiului de circa 4.000 de metri pătraţi. Între timp, pe rolul instanţei este înregistrat şi un proces prin care Rodna vrea să anuleze decizia primăriei.

Firma a fost notificată să plece de la data de 1 iunie, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Aşa au ajuns reprezentanţii societăţii să depună plângere penală împotriva primarului Marcel Romanescu, pentru abuz.

După audierile de joi, liberalii au transmis un comunicat de presă în care îşi anunţă susţinerea pentru primarul Romanescu. „De la începutul acestui an, primarul liberal face demersuri pentru ca parcarea din Piaţa Centrală să revină în administrarea Primăriei Municipiului Târgu Jiu, în timp ce mai mulţi consilieri PSD şi ALDE, în frunte cu viceprimarul PSD Aurel Popescu, încearcă să protejeze grupurile de interese din jurul acestei parcări, iniţiind mai multe proiecte de hotărâre pentru scoaterea la licitaţie a parcării şi menţinerea ei în administrarea actualei societăţi - Rodna SRL.  Această societate a concesionat parcarea încă din anul 1998, contractul fiind prelungit ultima dată în 2013, iar acum se încearcă să prelungească această concesiune cu încă 49 de ani, în condiţiile în care relaţiile de colaborare şi prietenie dintre patronii societăţii şi liderii PSD sunt de notorietate în judeţul Gorj”, se arată în respectiva informare de presă.

 „A afectat bunul mers al afacerilor grupurilor de interese”

Liberalii susţin că adversarii lor ar fi vrut să-i „servească” spaţiul tot societăţii private. „Şase consilieri PSD-ALDE au încercat, din nou, introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind închirierea terenului unui investitor privat, astfel încât municipalitatea să nu aibă posibilitatea de a construi parcarea, deşi încercările iniţiale ale aceloraşi consilieri locali de a prelungi contractul de închiriere a parcării către afaceriştii de la S.C. RODNA S.R.L. constituie deja baza unui dosar penal deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi declinat ulterior către Direcţia Naţională Anticorupţie. Pentru că primarul liberal Marcel Romanescu, prin decizia de reziliere, a afectat grav bunul mers al afacerilor grupurilor de interese din apropierea PSD, iar liderii PSD nu mai pot dispune de patrimoniul municipiului Târgu Jiu după bunul plac, aşa cum se întâmplă de peste 20 de ani, afaceriştii au făcut sesizări împotriva edilului”, conchide PNL Gorj.

Vizualizări: 2,487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: