Trucul secret ca să nu se taie maioneza

Orice gospodină a întâmpinat, măcar o dată, greutăți la prepararea maionezei. Folosită la salata de boeuf sau la alte feluri de mâncare şi sosuri, maioneza este un preparat nelipsit din bucătria noastră, mai ales primăvara, pentru sosuri la salate. 

Pentru a face cea mai bună maioneză, ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază precum și de unele secrete pe care trebuie să le știi.

Pentru a face rapid o maioneză delicioasă ai nevoie doar de gălbenușuri, ulei de floarea soarelui, zeamă de lămâie, sare și piper dar unele gospodine pun și muștar la prepararea maionezei. Acest ingredient dă un gust aparte și, datorită lecitinei, ajută la formarea și stabilizarea emulsiei. Pentru ca maioneza să nu se taie, la preparare, uleiul se adaugă treptat în fir subțire, în timp ce amestecăm cu un mixer sau cu telul. Este important să menționăm că la unele rețete se folosesc în cantități egale gălbenușuri crude și fierte. Volumul maionezei este dat de uleiul de floarea soarelui, însă pentru o cantitate mai mare de preparat vom mări și cantitatea de gălbenușuri.

Dacă maioneza s-a tăiat, trebuie să știi că poți remedia acest lucru. De exemplu, mai poți adăuga un alt gălbenuș fiert și mărunțit bine. De asemenea, puțin oțet sau de apă caldă ar putea rezolva această problemă. O altă variantă ar fi să adaugi peste maioneza tăiată un gălbenuș crud amestecat separat cu puțin ulei.

Pentru cea mai bună și delicioasă maioneză, gospodinele au un truc secret care ajută maioneza să nu se taie: toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. 

Vizualizări: 786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: