Spitalul 700, reabilitat cu bani de la CNI

Consiliul Judeţean Gorj încearcă să obţină de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) sumele necesare pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii de pe strada Progresului a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, cunoscut sub denumirea de Spitalul 700. Lucrările aferente se ridică la circa 8 milioane de euro.

Proiectul a fost demarat în anul 2015 şi, la acea vreme, prevedea inclusiv dotarea Spitalului 700. Conform autorităţilor judeţene, pentru dotări nu se mai alocă finanţare prin Compania Naţională de Investiţii. Consilierii judeţeni au aprobat miercuri, 7 martie, într-o şedinţă extraordinară, modificarea hotărârii de acum trei ani prin care a fost aprobată predarea către Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, a amplasamentului imobilului, în sensul ca hotărârea să facă referire doar la reabilitarea şi modernizarea clădirii.

„Am avut o discuţie cu conducerea Ministerului Dezvoltării, a CNI, şi am căzut de acord să modificăm prin hotărâre, să iniţiem şi să înaintăm o nouă temă de proiectare şi o notă conceptuală pentru a reuşi să finanţăm reabilitarea, modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din strada Progresului, renunţând la capitolul de dotări, pentru că, între timp, s-au modificat anumite proceduri legislative, iar CNI nu mai face achiziţia pentru dotarea spitalelor. Şi, de asemenea, în prima fază, să ne limităm doar la reabilitare, urmând ca pe viitor, în funcţie de posibilităţile financiare ale bugetului de stat, să vedem ce putem face şi cu o eventuală extindere”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Autorităţile judeţene speră ca proiectul să fie inclus la finanţare anul acesta.

Vizualizări: 394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: