Funcţionar public, trei ani în concediu fără plată

Un funcţionar public din cadrul Primăriei Târgu Cărbuneşti s-a reîntors la muncă după trei ani în care s-a aflat în concediu fără plată. Alivian Petre Ardeleanu, consilier în cadrul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor, a renunţat temporar la funcţie, imediat după ce la sfârşitul anului 2014 a primit o pedeapsă cu suspendare într-un dosar cu câteva zeci de condamnaţi.

Alivian Petre Ardeleanu a fost unul dintre cei 20 de gorjeni trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru acte falsificate. Era vorba de procuri notariale, ITP-uri pentru autoturisme, poliţe de asigurare sau autorizaţii de vânătoare. Curtea de Apel Craiova a decis la finele anului 2014 ca doar unul dintre cei 20 de gorjeni să fie condamnat la închisoare cu executare. Era vorba de Eduard Constantin Zorilă, considerat capul reţelei. Ceilalţi au primit pedepse cu suspendare a perioadei de detenţie. Angajatul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din Cărbuneşti a luat o condamnare de 3 ani cu suspendare.

După ce instanţa s-a pronunţat în acest dosar, Ardeleanu a solicitat suspendarea contractului de muncă, deşi putea să rămână în continuare în funcţia publică. „În momentul în care a fost condamnat, primăria a solicitat punct de vedere de la Prefectură, pentru că în hotărâre nu avea interdicţie de exercitare a funcţiei publice. Prefectura a răspuns că nu este nicio problemă din punct de vedere al exercitării funcţiei publice. Suspendarea nu a fost pe acel motiv, ci pentru concediu fără plată, la solicitarea dânsului. Acum, la revenirea pe post, cei de la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţie au trimis adresă pentru a-i face contul de acces la informaţiile clasificate”, a declarat Dănuţ Birău, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

La mijlocului lunii februarie, Ardeleanu şi-a reluat activitatea la Primăria Târgu Cărbuneşti. „A fost plecat prin Anglia. Din ce ştiu au avut şi un prejudiciu mare de plătit. Probabil din cauza asta, să facă bani pe acolo, să poată plăti. Aici, cu salariile care erau, de 1500 de lei, trebuia să munceşti nu ştiu cât să strângi banii aceia”, a mai spus primarul din Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 3,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: