Investiţii de milioane de euro la Târgu Jiu: Iluminat cu LED-uri şi transport în comun modern

Primarul Marcel Romanescu vrea să atragă peste 20 de milioane de euro. Două proiecte au fost depuse deja şi se aşteaptă rezultatele. Edilul vrea ca municipiul Târgu Jiu să fie iluminat cu LED-uri şi să modernizeze transportul în comun.

Pentru iluminatul cu LED-uri se mai bat şi alte oraşe din regiunea Olteniei. Până acum, doar Târgu Jiul a depus toată documentaţia necesară şi cere jumătate din suma pe care Agenţia pentru Dezvoltare Regională Oltenia o pune la dispoziţia autorităţilor pentru acest obiectiv. „Suntem între cele 14 municipii reşedinţă de judeţ care avem aprobată toată documentaţia pe axele care s-au deschis. Avem documentaţia depusă pentru iluminatul pe bază de leduri în municipiul Târgu Jiu. Suntem singurul municipiu din Oltenia. E vorba de o finanţare de 10 milioane de euro pe regiune. Noi am solicitat o finanţare de 5 milioane de euro pentru proiectul nostru. Din discuţiile pe care le-am avut şi cu cei de la ADR şi cu responsabilii din primărie, avem documentaţia la zi, depusă, suntem şi singurul municipiu”, spune primarul Marcel Romanescu.

Un alt proiect important este modernizarea transportului în comun. „Avem 20 de milioane de euro alocaţi pentru municipiul Târgu Jiu în privinţa investiţiei pentru transportul în comun. Acolo nu suntem într-o competiţie cu cineva. Avem proiectul deja depus. Din discuţiile cu primul ministru, s-au ridicat probleme la fiecare judeţ, mai puţin la noi. Suntem pe acea listă cu ce trebuia să îndeplinim. Noi sperăm ca în acest an să fie evaluate proiectele. Pe iluminat se demarează mai repede, iar pentru Transloc, licitaţia va fi demarată în 2019”, a mai transmis edilul.

Vizualizări: 1,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: