Spitalul din Bumbeşti-Jiu este închis de astăzi

Spitalul din Bumbeşti-Jiu va fi menţionat la timpul trecut, pentru că de ieri unitatea este închisă. Personalul a fost redistribuit, iar ultimii pacienţi au fost externaţi la primele ore ale dimineţii. În spitalul nou renovat a rămas numai mobilierul şi aparatura medicală. Nu se ştie ce se va întâmpla cu locaţia pentru că autorităţile locale nu vor să facă un cămin de bătrâni.

Spitalul din Bumbeşti-Jiu şi-a închis ieri porţile. Dacă până mai câteva zile aici erau trataţi pacienţi, acum a rămas numai mobilierul şi aparatura medicală. „La Bumbeşti-Jiu nu poate fi înfiinţat un cămin de bătrâni pentru că autorităţile locale de acolo nu au vrut acest lucru şi nici nu au depus o cerere în acest sens. Acolo s-a mers pe susţinerea spitalului şi au fost depuse şi documentaţii care întărească acest lucru. În concluzie la Bumbeşti-Jiu nu va fi cămin de bătrâni, iar autorităţile locale hotărăsc ce vor face cu locaţia spitalului pentru că este a lor”, spune Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătatea Publică (DSP) Gorj.

Speranţe

Chiar dacă personalul a fost redistribuit, iar pe spital s-a pus lacătul, conducerea Direcţiei de Sănătatea Publică (DSP) Gorj mai are totuşi o speranţă. Marius Boeriu susţine că în luna mai Ministerul Sănătăţii va afişa lista cu spitalele comasate şi există posibilitatea ca atunci, să fie acceptată transformarea spitalului de la Bumbeşti-Jiu în secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. „Acum spitalul este închis, dar mai există o şansă. Cel mai sigur în luna mai se va şti dacă acesta va putea să funcţioneze în continuare ca secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. La ultima conferinţă cu Ministrul Sănătăţii din luna martie de la Timişoara unde ni s-a spus că lista cu spitalele comasata va fi afişată în luna mai pentru că încă se lucrează la el. Există posibilitatea ca şi Spitalul din Bumbeşti-Jiu să se afle pe lista de comasări”, spune Boeriu.

Primarul oraşului din Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, a declarat oficial că spitalul este închis. Edilul susţine că pentru moment la Bumbeşti-Jiu nu va fi înfiinţat cămin de bătrâni. „Spitalul de la Bumbeşti-Jiu este închis. Majoritatea cadrelor medicale au fost preluate de Spitalul Târgu-Jiu ca în situaţia în care se va aproba ca spitalul din Bumbeşti-Jiu să devină secţie exterioară a Spitalului Judeţean să fie mai uşor cu personalul. Pacienţii au fost externaţi fără să fie transferaţi la alte spitale. Cât despre înfiinţarea aici a unui cămin de bătrâni pentru moment nu se pune problema. Consilierii nu sunt de acord cu acest lucru”, spune Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: