Spitalul din Rovinari caută firmă de catering. Cât costă masa bolnavilor!

Pacienţii Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ștefan” din Rovinari vor beneficia de mâncare mai bună pe perioada şederii în unitatea medicală. Primăria Rovinari va atribui, prin licitaţie, contractul pentru prepararea hranei bolnavilor, nemaidorind să păstreze bucătăria în cadrul spitalului.

Primăria Rovinari a optat pentru externalizarea serviciilor de hrană pentru pacienţii internaţi în cadrul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ștefan”, în ideea de a oferi mâncare mai bună pacienţilor. A fost organizată deja o licitaţie pentru contractarea unei societăţi care să asigure serviciile de catering, însă nu a fost depusă nicio ofertă. Autorităţile locale cred că firmele de profil nu au fost interesate din cauza sumei mici oferite pentru masa zilnică a pacienţilor.

„Vrem să achiziţionăm servicii de catering la spital, să nu mai dăm mâncarea aceea care se mănâncă în spital. Mâncarea este foarte proastă, avem angajaţi acolo care trebuie să facă mâncarea şi se fac cheltuieli cu ei. Considerăm că este mai eficient şi mai în regulă să fie mâncarea bună, să luăm catering, şi pe oamenii care se ocupă acum de hrană să-i relocăm, să facă altceva. Acum lucrăm la caietul de sarcini. Am făcut o procedură, dar n-a venit nimeni. A fost preţul prea mic, 10 lei pentru cele trei mese pe zi de pacient. Avem nişte bareme impuse de lege, dar este posibil să mai creştem”, a declarat Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.

Va fi adus un RMN

O altă veste bună pentru pacienţii spitalului din Rovinari este faptul că unitatea va fi dotată în curând şi cu un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN). Aparatul de imagistică medicală va fi adus de o firmă privată. „Consiliul Local a fost de acord şi o să aducem un RMN. Închiriem un spaţiu în cadrul spitalului, cu partidă de curent separat. Nu puteam cumpăra unul, pentru că ar fi însemnat bugetul primăriei pe 2 ani”, a mai spus primarul oraşului Rovinari.

REABILITARE

Primăria Rovinari a alocat fonduri pentru reabilitarea Secţiei de Pediatrie a spitalului, lucrările fiind în curs de desfăşurare. Și morga spitalului a fost modernizată.  

Vizualizări: 1,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: