Motru: Regulament pentru funcţionarea teraselor sezoniere

Consiliul Local Motru a aprobat un regulament pentru funcţionarea teraselor sezoniere. Preţul va fi stabilit în funcţie de zonă şi suprafaţa ocupată.

Regulamentul se aplică atât agenţilor economici care înfiinţează terase sezoniere pe domeniul public şi privat, cât şi celor amenajate pe terenurile proprietate privată a persoanelor fizice sau juridice. „Erau câteva terase sezoniere care nu erau în regulă în ceea ce priveşte autorizarea lor. Şi erau de foarte multă vreme. Nu plăteau concesiune. Erau mai mari decât trebuie. Ca să intre în legalitate, trebuiau să aducă terenul la forma iniţială, adică să desfiinţeze terasele. Şi atunci, decât să desfiinţăm, să demolăm totul, am zis că este mai bine să facem un regulament. Deci am venit în sprijinul celor care existau deja. Este un regulament valabil pentru toţi. Intră în legalitate, îşi plătesc, câştigăm şi noi şi nici nu mai băgăm buldozerele prin oraş”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Documentul prevede ca perioada de funcţionare a teraselor să fie cuprinsă între 1 aprilie-30 septembrie. Prin regulament au fost stabilite şi obligaţiile deţinătorilor de terase sezoniere. Respectarea orarului de funcţionare, asigurarea liniştii publice între orele 22:00-6:00 sau asigurarea curăţeniei sunt doar câteva dintre obligaţiile menţionate în document. Agenţii economici care au terase sezoniere montate vor rămâne pe vechiul amplasament doar dacă se vor conforma dispoziţiilor regulamentului.

SANCŢIUNI

Agenţii economici din Motru care nu vor respecta suprafaţa închiriată sau orarul de funcţionare al terasei vor fi sancţionaţi cu amendă de la 500 la 1000 lei. Totodată, ocuparea unui teren al primăriei fără contract de închiriere se va sancţiona cu amendă între 1000 şi 2000 de lei.

Vizualizări: 2,936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: