Spitalele din Gorj, în alertă după focarul izbucnit la Motru

Toate spitalele din județul Gorj au intrat în alertă după situația care a izbucnit la Motru, unde tot mai multe persoane sunt depistate cu noul coronavirus. Sunt oameni suspecți de Covid 19 în spitalele din Gorj, iar asta îi face pe toți managerii de unități medicale să ia măsuri de precauție. La spitalul din Bumbești-Jiu, au fost cumpărate echipamente de protecție în cazul în care vor apărea suspiciuni de coronavirus.

Până acum, unitatea medicală nu s-a confruntat cu astfel de probleme. Spitalul a reușit să cumpere combinezoane și măști suficiente pentru cel mult o lună, după cum a explicat directorul spitalului, Aurel Stolojanu: „La noi, la Bumbești-Jiu, deocamdată situația este liniștită. Nu am avut nici măcar suspecți deocamdată. Am asigurat tot ce este necesar, adică echipament de protecție, că aici erau niște probleme. Acum avem stocuri cam pentru o lună. Lucrurile s-au îmbunătățit. Am reușit să luăm echipamente. Nu avem probleme. Personalul este deocamdată liniștit”.

Medicii rămân în alertă mai ales după situația semnalată la Motru. Mai multe persoane din zonă au fost infectate cu Covid 19, iar altele sunt suspecte și au ajuns la spital. „Suntem tot timpul în alertă pentru că, cel puțin, până la sfârșitul lunii, pot oricând să apară probleme mai ales ținând cont de ce este chiar la noi în județ cu focarul de la Motru. Încet, încet, spitalele se umplu și de suspecți, și de pozitivi și trebuie să fim pregătiți oricând să trecem acest hop care este destul de mare”, a mai explicat Stolojanu.

De la spitalul din Bumbești-Jiu, doi medici au fost delegați spre spitalele din Târgu Jiu și Târgu-Cărbunești. „Am delegat doi medici și un biolog. Un medic pediatru, la Cărbunești, un medic ginecolog, la Târgu Jiu, și un chimist, la Târgu Jiu. Deocamdată nu avem probleme”, a mai declarat Stolojanu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: