Sprijin din Târgu Jiu pentru eleva care merge pe jos 26 de kilometri până la școală

Gest frumos din partea unei cafenele din Târgu Jiu. A reușit să mobilizeze mai mulți oameni cu inimă mare și să strângă bani pentru a dona unei tinere din Iași care merge pe jos la liceu, din cauză că familia nu își permite să-i plătească naveta de fiecare dată.

Reprezentanții cafenelei din Târgu Jiu au anunțat că au pus la dispozitia clienților "cafeaua pentru Bianca". Aceasta a costat zece lei și banii vor fi donați adolescentei care merge pe jos și 26 de kilometri până la școală și înapoi. Și-au propus sa strângă banii de naveta pentru o lună. Au reușit de două ori mai mult în doar două zile.

Zeci de târgujieni au răspuns apelului, iar reprezentanții cafenelei au anunțat deja că, în doar două zile, au reușit mai mult decât și-au propus.

"Am strâns pentru Bianca mai mult decât am preconizat. Ceea ce este incredibil! S-a mobilizat toată lumea și am reușit să salvăm o viață. Pentru că da! Din cauza condițiilor financiare, această fată renunța cu siguranță curând la școală.

Vă mulțumim! Vouă! Pentru că fără voi n-am fi reușit. Doar am fi donat o sumă de bani din partea noastră și gata. Ne simțeam împăcați că am făcut un bine. Daaaaar, da! Am aflat acum ca BINELE NU SE FACE IN LINIȘTE! BINELE SE FACE IN GURA MARE! Să afle întreaga lume dacă este nevoie, atunci când la mijloc este vorba de viitorul cuiva. Și să ajutăm. Cu mic, cu mare, cu mai puțin sau mai mult. Așa am reușit noi acum. Împreună. Toți. De mâine, veți putea în continuare să donați în contul asociației “Zâmbetul Nostru” din Iași, cea care a preluat cazul și care va avea grija de Bianca și de viitorul ei, cu mențiunea “pentru Bianca Michiu”. Noi ne oprim aici. Am atins targetul. Am strâns bănuții de transport ai Biancăi pentru 2 luni in doar doua zile", a fost mesajul postat de catre cei de la Art Cafè Târgu Jiu.

Mobilizarea lor a venit după ce povestea Biancăi a devenit virală. Fata parcurge 26 de kilometri pe jos ca să meargă la liceu pentru că părinții nu își permit să îi plătească zilnic biletele de autobuz.

"O tânără din Iași care este nevoită sa meargă 13km dus, 13km întors sa ajungă la școala. Asta pentru ca nu își permite sa plătească in fiecare zi biletul de autobuz. Cost total: 20lei/zi. Asta înseamnă 400 lei pe luna. Dorim sa ajutam aceasta fata sa aibă bani in fiecare luna, sa poată sa meargă la școala. De mâine puteți cere ospătarului nostru “Cafeaua pentru Bianca”. Costul cafelei va fi de 10 lei. Nu e atât de greu! 40 de cafele pe luna pentru a putea strânge 400 lei, sa-i asiguram transportul. Banii vor merge către firma de transport pentru a achita integral in fiecare luna suma de bani pentru Bianca.

Haideți sa o ajutam pe Bianca! Haideti cu un share ! Și haideți sa strângem cât mai repede cei 400 lei pentru luna februarie", a fost mesajul care a mobilizat zeci de târgujieni să facă o faptă bună.

Galerie foto



Vizualizări: 7,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: