Sprijin financiar și în acest an pentru elevii de la școlile profesionale

Elevii care aleg învățământul profesional sau dual vor primi sprijin financiar și anul acesta. Bursa profesională se acordă tuturor elevilor care frecventează învățământul profesional și constă într-un sprijin financiar lunar de 200 lei, pe perioada cursurilor școlare, a pregătirii practice și pe timpul pregătirii și susținerii examenului de certificare a calificării profesionale.

De bursă beneficiază și copiii cetățenilor străini beneficiari ai unei forme de protecție în România sau copiii cetățenilor străini, ai cetățenilor Uniunii Europene/Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene cu drept de ședere/rezidență pe teritoriul României, care frecventează învățământul profesional.

Învăţământul dual pentru nivelul 3 de calificare, conform Cadrului naţional al calificărilor, este organizat după clasa a VIII-a, ca parte a învăţământului secundar superior.

Conform Metodologiei de organizare a învăţământului dual, au acces la programele de pregătire, în mod gratuit, şi persoanele în vârstă de maximum 26 de ani, absolvenţi ai învăţământului obligatoriu, care au întrerupt studiile.

Fondurile pentru finanţarea „Bursei profesionale” vor fi asigurate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale şi se repartizează inspectoratelor şcolare judeţene, începând cu anul şcolar 2018-2019.

În Gorj sunt firme precum Complexul Energetic Oltenia și Artego care finanțează suplimentar acest tip de învățământ, fiind clase unde copiii au cazarea și masa gratuite.

Vizualizări: 274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: