Stadionul din Târgu Jiu, folosit pentru alergare şi noaptea

Pista de alergare a Stadionului Municipal din Târgu Jiu este folosită zilnic, fără a avea parte de un program separat pentru sportivi, aşa cum ar fi normal. Mai nou stadionul este deschis şi după lăsarea întunericului iar oamenii aleargă chiar şi în aceste condiţii improprii, pentru că nocturna se foloseşte doar la meciurile oficiale.

Stadionul Municipal din Târgu Jiu poate deveni oricând un focar de infecţie cu noul coronavirus. Cei care se ocupă de stadion au uitat să treacă la ora de iarnă şi lasă stadionul deschis mult timp după lăsarea întunericului, când în interiorul stadionului nu mai există nici o sursă de iluminat şi paznicii stadionului nu văd nimic în interior.

Mai grav este faptul că oamenii care trebuie să ia temperatura celor care aleargă nu mai văd nici măcar să scrie numele acestora pe listele care se întocmesc pentru că nici măcar poarta de acces nu este iluminată.

Chiar dacă este pandemie şi ar trebui aplicate reguli speciale şi un program separat pentru sportivi şi separat pentru oamenii care vin să alerge în timpul liber, conducerea stadionului nu a gândit un astfel de program. Din acest motiv, în orice moment, sportivii  care aleargă pe pistă, şi care nu au probleme de infectare, pentru fac teste COVID-19, pot să fie infectaţi de persoanele care aleargă alături de aceştia.  

Înainte de a se moderniza stadionul, programul sportivilor şi al echipei locale de fotbal, care se antrena zilnic pe terenul principal, nu era întrerupt de oamenii care veneau să alerge şi care aveau la dispoziţie doar anumite intervale orare pentru a putea intra pe pistă.

Acum, mai mult decât oricând, un astfel de program de alergare separat pentru sportivi şi separat pentru cei care nu se testează periodic, ar trebui implementat şi la stadion. Pentru ca sportivii şi oamenii care vin să alerge să nu mai interacţioneze şi să aibă acces la ore diferite pe pistă.

Galerie foto


Vizualizări: 1,720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: